Искате да свалите 5 килограма? Ето колко време ще ви отнеме

Според експертите

Искате да свалите 5 килограма? Ето колко време ще ви отнеме

Без значение дали искате да свалите 10 или 30 килограма, свалянето на първите 5 може да се окаже по-трудно, отколкото си мислите. Повечето хора искат да се отърват от тези 5 килограма възможно най-бързо и лесно и се подлагат на жестоки диети и лишения, но това не е най-добрият метод, тъй като всички търсим дългосрочни резултати, нали?

За да отслабнете и да задържите новото си тегло, най-добре е да го правите бавно и сигурно. Все пак, можете да свалите 5 килограма в рамките на няколко седмици.

Ето какво можете да очаквате, ако искате да свалите 5 килограма:

Колко време ще отнеме свалянето на тези 5 килограма?

Здравословно сваляне на тегло се счита загубата на 500 грама до 1 килограм на седмица. Ако теглото ви е наистина наднормено можете да свалите и повече килограми и пак да е здравословно, но ако сте с нормално телосложение очаквайте да сваляте до 1 килограм на седмица. Ако сваляте повече от това, рискувате да загубите и мускулна маса.

Като се има предвид това, загуба на тегло от 5 килограма може да отнеме само пет седмици или до 20 седмици (около пет месеца). 

Един от факторите може да бъде вашият метаболизъм или броя на калориите, които тялото ви изгаря в единица време. Всеки е различен: Някои могат да загубят 5 килограма за пет седмици, без проблем, докато на други може да отнеме 4-5 месеца. Важно е да запомните, че други фактори в начина на живот също играят роля, като сън и стрес.

Как да свалите 5 килограма?

Добре, вече знаете колко време ще отнеме, но как да го направите? Идеята е проста: трябва да приемате по-малко калории, отколкото изразходвате или иначе казано да достигнете калориен дефицит. 

Нуждите от калории са силно индивидуализирани и варират от човек на човек въз основа на фактори като текущо тегло, височина и ниво на активност. 

Най-добре е да се консултирате със специалист, който да изчисли колко калории трябва да приемате на ден, за да сваляте килограми. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay