Мързеливци! Да влезем във форма, както ние си знаем

Мързеливи, но суетни?

Мързеливци! Да влезем във форма, както ние си знаем

Вече близо два месеца се разминавам с едни ентусиазирани хора. Тичат и дишат тежко, потни, по алеята. А аз - аз ги гледам, настанила се удобно и гузно в трамвая, завиждайки за тяхната мотивация. Не че при мен липсва, напротив. Знам, че здравето е най-важно, оценявам добрата храна и ползите от движението, но уви... някак все не мога да впиша в графика си думичката "спорт".

 

Причините за грубото ѝ игнориране са няколко и съм сигурна - добре познати на много от вас. Обичам да спя и всяка една секунда от това блажено излежаване, докато нежният чаршаф гали цялото ми тяло, а аз се размотавам в един друг свят, ми е крайно приятно. Няколко пъти направих опити - "инструктирах" алармата да ме събуди два часа по-рано, но при всеки неин опит безмилостно я пренебрегнах. Ако описаната ситуация ви е до болка позната, relax, take it easy, спасение има. Моето го намерих в разходките. Не обичам да тичам, отегчавам се бързо. От известно време започнах да се събуждам не с два, но с час по-рано. Първата ми мисъл: "Наспах се, време е за малко движение" наистина помогна. В началото ми беше трудно, признавам, но след това свикнах и мисли от този тип спряха да ми бъдат нужни. Стартирам player-а и с уверена крачка потеглям.

 

Какво правя? Умножавам.

Не числа, а крачки. Замених градския транспорт с градски стъпки, и като се замисля това е едно от най-добрите ми решения напоследък. Направих я тази толкова трудна промяна. След нея всичко доби друг смисъл.

 

Хитрата тънкост: да поставиш началото.

След това всичко се случва от само себе си. С удвоеното движение стъпките се превърнаха и в танцувални. Желанието ми да посещавам различни курсове толкова надделя, че с днешна дата мога да се похваля с месечна карта за уроци по танци. За вас това може да е курсът по бойни изкуства или йога заниманията, важното е да се решите и да го направите.

 

Хранителните ми навици също претърпяха своята еволюция. Най-сетне! Най-сетне предпочетох истинските ягоди пред онези малките парченца, скрити в шоколада. И за сега върви добре, а ако се чудите дали не ми се похапва - всъщност не. Аз също съм изненадана от себе си, за пръв път ми е... все пак един от прякорите ми е suga' monster. Е, приятели, позволявам да го замените с fruit monster или healthy mama, примерно, защото тези ми подхождат повече сега. Ако пък един слънчев ден ми се дояде нещо junk-ово, няма да се ограничавам. Вярвам, че това е подходът.

 

Аз намерих моя начин и се чувствам добре с всички здравословни предимства, които го спохождат. Важното е да има динамика, да не спирате да вървите от точка А до B и после C, и след това до парка. Времето е хубаво, животът е забързан, нека слезем от превозните средства и се променим - физически и психически. Добър старт за здравословна промяна се предлага на жителите на столицата, където на 19 юни могат да извикат три пъти задружно "Живей Активно!" и нека метаморфозата започне.

 

16 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 10.06.2011|14:44
Все едно тази статия съм я писала аз :) По абсолютно същият начин бях аз преди половин година. Толкова много ме мързеше да спортува и ходя пеша, че навсякъде гледах да ходя с колата. Но вече и аз гледам възможно най-малко да се качвам в нея, ходя на танци, а скоро мисля да започна да ходя и на тае бо. Промених също хранителните си навици и гледам да се храня здравословно. Наистина се чувствам много по-добре и си личи. Спорта наистина променя хората!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay