10 важни правила в борбата с килограмите

Съвети, които наистина работят

10 важни правила в борбата с килограмите

Има толкова много съвети и препоръки за отслабване, че е трудно да се разграничи кои от тях наистина помагат и кои не. Особено когато сте в началото на тази битка. Прочетете 10-те най-важни правила, които трябва да спазвате при опитите за сваляне на килограми. Наистина имат ефект.

  1. Спазвайте диета

    Без значение колко усилено тренирате, ако не промените начина си на хранене, няма шанс да отслабнете. Не можете да тренирате достатъчно много, за да компенсирате неправилното хранене. Първата стъпка към загубата на килограми е именно диетата. Обмислете начина си на хранене, пресметнете дали приемате точното количество калории и ако има нужда променете хранителните си навици.

  2. Яжте често

    Стратегията за хранене на всеки човек е различна, но има едно важно правило: трябва да ядете често. Яжте малки порции на малки интервали от време. Този начин на хранене ще елиминира чувството на глад и ще ви предпази от неразумни обилни хранения.

  3. Кардио тренировка

    За да постигнете желания ефект, трябва да подлагате тялото си на интензивни кардио тренировки. Колкото и диети да спазвате, дори да не приемате нищо друго, освен вода, ако не тренирате няма да отслабнете. За да горите калории, трябва да ходите на много интензивни тренировки. Опитайте аеробика или Табата.

  4. Силови тренировки

    Кардио тренировките са много важни, но и силовите тренировки са неизменна част от борбата с излишните килограми. Силовите тренировки увеличават мускулната маса, което забързва метаболизма и горите повече калории. Силовите тренировки са ключов фактор за загубата на тегло.

  5. Изключете въглехидратите от менюто си

    Въглехидратите не са враг, но ограничаването на количеството им е ефективен начин за отслабване. Ограничете приема на хляб, тестени изделия, ориз, захар, както и алкохол и цигари. Премахването на въглехидратите от менюто веднага ще се отрази на показанията на кантара.

  6. Забравете за вредната храна

    Свежите плодове и зеленчуци, както и чистото месо ще ви нахранят за много по-дълго от вредната храна. Освен това ще получите много повече хранителни вещества.

  7. Движете се често

    Заседналият начин на живот определено няма да ви помогне да свалите килограми. Една 30-минутна тренировка на ден не компенсира останалите часове от деня, в които седите на бюрото или дивана. Направете движението главен приоритет. Плуване, танци, тичане, дори разходка. Просто не забравяйте да се движите.

  8. Научете се да устоявате на изкушението

    Изкушенията са на всякъде около вас. Ако усетите, че не можете да устоите на един пакет чипс или шоколад, който имате в шкафа, просто го изхвърлете. Ако има нещо в дома ви, на което не можете да устоите, махнете го от дома си.

  9. Контролът на порциите

    Това наистина работи, но трябва много добре да можете да преценявате точно колко храна трябва да си сложите в чинията. Приемете, че слагането на допълнително храна е абсолютно неприемливо.

  10. Записвайте всичко

    Ако сте решили категорично, че ще отслабвате, много полезно би било да записвате всичко, което ядете или пиете. Има много мобилни приложения в тази насока. Ако пък искате да го правите по традиционния начин, записвайте всичко в един тефтер и той ще се превърне в дневника на вашето отслабване.   

    Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay