6 съвета за хранене и начин на живот от мъж, свалил 100 кг без диети

6 съвета за хранене и начин на живот от мъж, свалил 100 кг без диети

Джон Габриел, брокер от Уолстрийт, успял да свали 100 килограма без диета или интензивни тренировки. Неговите съвети помогнаха на хиляди хора от над 60 страни да се справят с наднорменото тегло. 

Решихме да споделим метода на Джон с вас: 

1. Той напълно се отказал от диетата

Джон разбира, че на тялото му липсват няколко хранителни вещества като протеини и омега-3 мастни киселини. Той снабдява тялото си с всичко необходимо. Той също така забеляза, че тялото му предпочита здравословни храни, пълни с витамини и минерали.

2. Накарал храносмилателната си система да работи правилно

Една от причините, поради които тялото може да изпита недостиг на хранителни вещества, е злоупотребата. Когато има проблеми с храносмилателната система, тялото продължава да наддава тегло.

Джон започва да яде повече ферментирали храни и да взема пробиотици. Джон смята, че най-здравословните храни за червата му са кисело зеле, кокосов кефир и сирена, както и костни бульони, тъй като те имат колаген, който помага за правилната работа на червата.

3. Той се е справил с емоционалния си проблем

Някои хора не могат да отслабнат поради психологическата си травма и чувството си за незащитеност. Те подсъзнателно се чувстват по-уверени в наднорменото тегло. "Приблизително 65-70% от моите клиенти използват теглото си като определена форма на защита. Наричам го емоционално затлъстяване - казва Джон.

Когато спрял да приема излишната си тежест като бариера между света около него и себе си, теглото му бавно започнало да намалява.

4. Получавал е достатъчно сън

Недостатъчният сън повишава нивата на кортизола, което увеличава апетита към нездравословна храна. Джон е имал нарушения на съня поради сънна апнея. Едва когато посетил лекар и успял да се отърве от този проблем, той можел да спи добре и да се чувства енергичен. Освен това, той вече не е жадувал за мазнини и нездравословни храни, като пица или сладкиши.

5. Намалил е стреса

Психичният стрес, както всеки друг вид стрес, причинява хормонални промени в тялото ви. Като практикува медитация и визуализация, Джон успява да се отърве от постоянното напрежение, което го прави по-щастлив. Той казва, че проблемите му не са изчезнали от живота му, но отношението му към тях се е променило. В резултат на това стресовите му хормони стават по-малко активни и силното му чувство на глад изчезва с тях.

За да излекува психическия стрес, Джон препоръчва практикуване на йога или всяка друга дейност, която ви удовлетворява.

6. Подхранвал е тялото си

Джон сваля килограмите сравнително лесно, но последните 20 килограма създават сериозни затруднения. Той добавя към менюто си много зеленчуци, кълнове, семена и супер храни. Също така пие много вода с лимон. В резултат на това той сваля и последните 20 килограма.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay