Супер лесни пролетни вечери: Пролетна пилешка супа

Супер лесни пролетни вечери: Пролетна пилешка супа

Сезонът на супите още не е свършил! Ще ви дадем идея за вкусна пролетна пилешка супа:

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 големи моркова, нарязани

2 стръка целина, нарязана

2 тиквички, нарязани на кръгчета

500 гр. аспержи, нарязани

2 скилидки чесън

1 ч. л. риган

сол

черен пипер

6 ч. пилешки бульон

500 гр. пилешко месо, обезкостено

мащерка

1/4 ч. лимонов сок

1 ч. замразен грах

1 ч. замразена царевица

лимонови резени и пресен магданоз, за гарниране

Супер лесни пролетни вечери: Пролетна пилешка супа

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте зехтина. Добавете лука, морковите, целината и тиквичките и гответе, докато омекнат, около 7 минути. Добавете и чесъна и гответе още 1 минута. След това подправете със сол, черен пипер и риган. 

Изсипете пилешкия бульон и мащерката. Оставете да заври и след това намалете малко температурата на котлона. Добавете пилешкото месо и оставете да къкри, докато месото се свари. 

Извадете пилешкото месо и го накъсайте с вилицата на малки парчета. Върнете пилето в тенджерата, добавете лимоновия сок, грах и царевица. Оставете на котлона за още 5 минути. Гарнирайте с лимоновите резени и магданоза и сервирайте. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay