Съвети за перфектното онлайн интервю

Съвети за перфектното онлайн интервю

През ерата на дистанционната работа и пандемията онлайн интервютата станаха много популярни и ефективни. Те са наистина удобни за хора, които не могат да присъстват физически по време на интервю за работа. 

Съвременните технологии и приложения улесняват комуникацията чрез аудио и видео разговори. Така че ако искате да имате перфектното интервю за мечтаната работа, тези съвети ще ви помогнат.

Изберете правилното място

Използвайте пълноценно този ъгъл в дома си, където слънцето грее най-силно. Светлото пространство, където лицето ви ще се вижда ясно, е най-доброто място за вас. След това изберете място, където няма разсейване или някакви ненужни звуци, които могат да ви обезпокоят по време на интервюто. Трябва да се виждате на камерата само до кръста.

Проверете предварително средата

Тествайте аудиото, микрофона, камерата и най-важното - вашата интернет връзка. Бъговете са често срещани, но ако предварително се уверите, че всичко работи правилно, тогава не би трябвало да има проблем по-късно.

Тренирайте интервюто си

Трябва да работите добре върху себе си, ако искате да впечатлите интервюиращия с плавност и ефективност. Тези умения също могат да бъдат най-добре представени при видео разговор, като практикувате фиктивно интервю от себе си. Можете да отговорите сами на някои въпроси и да подготвите увода. Така че, вземете член на семейството или приятел, който да ви помогне да практикувате фиктивно интервю.

Бъдете подготвени за проблеми

На първо място, не бъдете нервни, ако се появи бъг в системата. Винаги имайте готов резервен план, ако нещо се случи. Винаги можете да преминете към телефонно аудио или видео разговор, ако лаптопът ви спре да работи. Дръжте друга активна интернет връзка наблизо, ако текущата спре да работи.

Език на тялото

Бъдете статични и се усмихвайте от време на време, за да покажете увереността си. Уверете се, че сте облечени съответно за позицията, за която кандидатствате, и спретнато, дори ако интервюто се случва в уюта на вашия дом. Погледнете право в камерата или погледнете интервюиращия, без да показвате признаци на колебание или нервност.

Бъдете търпеливи, докато отговаряте на видеообаждания

Понякога интернет връзката може да доведе до забавяне на сигнала, което води до отговор, преди интервюиращият дори да приключи въпроса. Това не само е белег на нетърпение, но и неуважение. Така че, кимайте след приключване на въпроса и отделете секунда, преди да отговорите на въпроса. По този начин винаги ще знаете кога да отговорите.

Професионален съвет: Съхранявайте някои бележки на екрана. Това е предимство, което можете да имате само при онлайн видео интервюта!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay