Съвети за по-чиста кожа

Когато имате проблеми с кожата, независимо дали са незначителни или сериозни, или просто не изглежда толкова свежа и озарена, колкото искате – наистина може да нанесе щети върху самочувствието ви.

Съвети за по-чиста кожа

Преди да се обърнете към по-сериозни методи на лечение, потърсихме изпитани и истински естествени начини да изглеждате невероятно. Внимание: Страничните ефекти могат да включват повече енергия и повишен имунитет.

Балансирайте бактериите върху кожата си. Вашата кожа има свой микробиом с добри и лоши бактерии и постигането на правилния баланс е от ключово значение за наличието на чиста кожа. Изберете продукт с живи бактерии, които се хранят с амоняка в потта ви и го превръщат в здрави компоненти. Те могат да изчистят грубата, неравна кожа – балансирайте както мазната, така и сухата кожа. Ще подобрите тонуса си и ще се преборите с миризмата на потта си.

Спрете употребата на захар. Спирането на приема на излишно количество захар е от много важно значение. Захарта обединява колагена и еластичната тъкан, така че губите еластичността на кожата си. Това я прави по-провиснала и набръчкана. Не познавате някой, който иска да изглежда така, нали?

Обогатете менюто си с повече зелени зеленчуци. Те имат много фибри, които поддържат здрав микробиом на червата, който поддържа храносмилателната ви система здрава – без възпаления и пропускливи черва. Плюс това получавате много минерали, витамини и ензими – всички те допринасят за по-здрава кожа.

Възможно е проблемът да е в хранителна алергия. Ако подозирате, че страдате от хранителна алергия или непоносимост, си струва да се изследвате. Хранителните алергии може да са в основата на обриви, екземи, акне и други неразположения, тъй като имунната система се бори с бактерията. Ако не сте обърнали досега внимание на алергията или непоносимостта си, използвайте обрива или акнето за мотивация да се справите с проблема, ограничавайки приема на вредната храна.

Управлявайте стреса. Стресът повлиява на много аспекти на здравето. Той инхибира храносмилането, влияе върху работата на имунната ви система, може да предизвика възпаление. Стресът също често води до неправилно хранене и може да доведе до разчесване на кожата и появилите се пъпки, което допълнително ще влоши нейното състояние. Опитайте се да ограничите стреса както на работното място, така и в през свободното си време.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay