Акупунктура за отслабване

Нека бъдем честни – някои хора ще опитат всичко, за да загубят някой и друг килограм. От класическите методи като намаляване на калориите и увеличаване на физическите упражнения до неконвенционални практики като хипнотизъм. А може би сте чували за акупунктура?

Акупунктура за отслабване

Почитатели на практиката твърдят, че тя може да помогне за облекчаване на стреса, физическата болка, алергиите и дори ПМС – но може ли наистина да помогне за отслабване.

Ето какво знаем – няма много доказателства, че обикновената стара акупунктура директно ще помогне да отслабнете. Тя не топи мазнините в тялото ви. Като се има предвид, че тя може да помогне за намаляване на стреса и да увеличи чувството за щастие, тя може косвено да помогне и за отслабването. Има някои изследвания, които предполагат, че е възможно акупунктурата на ухото да стимулира загубата на тегло.

В крайна сметка просто няма достатъчно убедителни научни доказателства, за да се окаже едното или другото, това не означава, че не трябва да се подложите на процедурата. Има данни, които показват, че помага и данни, които показват, че не помага. В този случай трябва да се насочите към риска и ползите. Във всеки случай ползите от процедурата са потенциално големи и всъщност няма риск, ако се оставите в ръцете на квалифициран практикуващ.

Как точно ще работи акупунктурата за отслабване? Тя може да стимулира отделянето на определени химикали в организма като серотонин и ендорфини, иначе известни като онези хормони, които ви карат да се чувствате добре. В резултат на положителните настроения вероятно ще успеете да постигнете по-бързо целите си.

Трябва ли да комбинирате процедурата с диета и упражнения, за да видите ползите? Процедурата сама по себе си няма да бъде причина да почувствате промяна в теглото. Ако решите, че ще се подлагате на нея, тогава подсъзнателно бихте могли да започнете да се храните по-малко, да спите по-добре.

Колко процедури са ви необходими, за да видите ползите? Ако си мислите, че след първата сесия ще има резултат, задръжте. Това е все едно да видите резултат след една тренировка във фитнеса. Няма как да се случи. Някои лекари препоръчват на пациентите, които искат да загубят от около 10 до 15 килограма, да се лекуват в продължение на шест до осем седмици.

Акупунктурата може да играе по-второстепенна роля в отслабването, а не да бъде основният двигател. Но всичко зависи от човека. Някои хора имат склонност да реагират на леченията, а други – не. Така или иначе трябва да вярвате в това, на което се подлагате.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay