Как да се чувстваме по-енергични?

Как да се чувстваме по-енергични?

1. Започвайте деня си с чаша чай и лимон

Ако не обичате чай, пийте чаша топла вода с лимон. Не забравяйте да приемате достатъчно течности през деня. Ако забравяте да пиете вода носете със себе си шише, така че да се подсещате. Хидратацията е много важна, за да се чувствате добре.

2. Подбирайте храната си

Помислете за менюто за следващия ден предварително. Предвидете достатъчно витамини и необходимата качествена храна, която ще ви даде енергия. Ако пропуснете планирането е вероятно да хапнете нещо набързо, а бързата храна обикновено не е полезна. Отделяйте достатъчно време за хранене и не пропускайте 3 основни хапвания през деня колкото и работа да имате.

Как да се чувстваме по-енергични?

3. Движете се 

Често пропускаме да се раздвижим и от офиса се прибираме направо, а след дългия работен ден имаме нужда от движение, за да се чувстваме добре. Отделете време за спорт поне 2 часа седмично или ходете пеша след работа, а ако имате възможност да се приберете пеш още по-добре. Упражненията вкъщи също са подходящ вариант.

4. Мислете позитивно

Започвайте всеки ден с усмивка и се наслаждавайте дори на дребните неща. Това винаги дава голяма доза енергия и мотивация. Не забравяйте да да се забавлявате, за да се чувствате добре. Това също е един вид почивка.

Как да се чувстваме по-енергични?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay