Успокояващ масаж в домашни условия

Нуждаете се само от специално олио и някого, върху когото да изпробвате уменията си

Успокояващ масаж в домашни условия

Представете си как се прибирате у дома след тежък работен ден. Единственото, за което мечтаете, е горещ душ, нещо за хапване и непробуден сън. Е, ако имаше и кой да ви направи отпускащ масаж, който за няколко минути да ви накара да забравите за грижите си.

Всъщност последното съвсем не е толкова непостижимо. В настоящия материал ще ви научим на няколко основни техники и ще ви посочим най-подходящите масла за масаж в домашни условия.

А когато вие усвоите материята, ще научите и вашата половинка да се справя с предизвикателството. За да може поне веднъж седмично, щом се приберете от работа, у вас да ви очаква изненада от ароматни свещи, успокояваща музика и всеотдаен мъж, готов да зарадва любимата си жена.

И така. Вероятно нямате подходяща кушетка под ръка, но пък сигурно имате легло. Махнете спалното бельо, за да не се нацапа от маслата и го покрийте с чаршаф, който не използвате. Пригответе си и една хавлиена кърпа, с която да покриете дупето на партньора си, за да придадете напълно автентичен вид на процедурата.

Започнете с краката, защото те са частите от тялото, които са били най-натоварени през деня. С нежни движения се придвижвайте от горната към долната част, като натискате леко, за да предизвикате свиване на мускулите. Движете се от вътрешната към външната част, за да стимулирате кръвообращението.

Преминете към дупето без да се срамувате. Масажът в тази област подобрява храносмилането, може да облекчи стомашни болки и дори да се справи с неприятности, като запек или газове.

Процедурата там е следната: с връхчетата на пръстите си правете малки кръгообразни движения. Важно е да оказвате действие върху мускулите, затова бъдете сигурни, че натискате правилно.

Насочете се към гърба с леки "мачкащи" движения. Тук можете да експериментирате повече и да се съобразите с желанията на партньора ви. Движете ръцете си внимателно, като внимавате да не засегнете гръбначния стълб, който изключително лесно може да бъде наранен.

Не пропускайте и ръцете. При тях техниката е както при краката: отвътре навън. Комбинирайте натиска с по-нежни движения, които да неутрализират болката.

Успокояващ масаж в домашни условия

Вече сте усвоили движенията, значи идва ред да поговорим за препоръчителните масла, които да използвате при масаж. Внимавайте с избора, защото различните мазила имат различни специфики. Някои са с твърде мазна консистенция, която тялото не попива, а други се окисляват твърде бързо и започват да миришат неприятно.

Специалистите препоръчват няколко вида, подходящи за масаж.

Бадемовото масло е най-близко до човешката кожа. Леко мазно е и позволява на ръцете да се плъзгат леко по кожата. Освен това попива бързо и не оставя следи. Има омекотяващ ефект върху кожата. Не я дразни и не предизвиква алергии.

Маслото от жожоба представлява восъчен екстракт от семената на растението. Има антибактериални свойства и е препоръчително за хора, които имат акне по гърба. Абсорбира се бързо и лесно, без да дразни кожата.

Кокосовото масло е изключително богато на наситени мастни киселини. Чудесен избор е за зимата, защото предпазва кожата от изсушаване.

Повече за етеричните и базови масла можете да научите, като кликнете върху думичките, оцветени в лилаво. Уикендът е пред вас, затова ви препоръчваме да се отдадете на удоволствия. В нашите планове всички те започват с един хубав отпускащ масаж.

Ако искате да научавате още полезни и интересни идеи, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

19 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



10
Не е посочен 28.01.2013|16:27
За целта е нужен мъж, който да иска да го направи. така че отпада.
9
Не е посочен 25.01.2013|21:06
Да,този масаж наистина е много отпускащ.
8
Не е посочен 25.01.2013|18:46
Масажът е нещо много приятно и отпускащо.
7
Не е посочен 25.01.2013|16:09
искам,а ма няма кой да ми го направи
6
Не е посочен 25.01.2013|15:24
много хубави масажи правя с такова олио , а след масажа е .. оле мале :)))
5
Не е посочен 25.01.2013|15:18
оле, колко релаксиращо изглежда
4
Не е посочен 25.01.2013|15:00
Много обичам масажи с олио, но обикновено аз съм тази , която ги правя. На мен ми се предоставят само сухи масажи.
3
Не е посочен 25.01.2013|14:52
искам такъв масаж. невероятно е с олио по тялото ти и масажни движения
2
Не е посочен 25.01.2013|14:33
Нека първо се научат върху моето тяло.
1
Не е посочен 25.01.2013|13:42
охх,как ми се иска някой да ми направи домашен масаж,ама няма как :(
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay