3 важни признака на алергичната реакция

Важно е да ги знаете

3 важни признака на алергичната реакция

Алергиите са много често срещано състояние. Симптомите на алергията често приличат на тези на други заболявания, което често ни пречи да реагираме адекватно при алергична реакция.

Ще ви споделим няколко метода за разпознаване на признаците на алергия, за да можете да реагирате бързо и адекватно.

1. Симптоми, наподобяващи настинка

Ако забелязвате, че често кашляте, това може да бъде признак за алергия. В случай на настинка, кашлицата е придружена от възпалено гърло и температура. Ако другите симптоми не са налице, кашлицата може да е причинена от алергенно вещество.

2. Кожни обриви

3 важни признака на алергичната реакция

Вече е общоприето, че обривът през горещото време от годината е причинен от ухапвания от насекоми и от слънцето. Въпреки това е важно да запомните, че дори ухапване от комари може да причини алергична реакция. Трябва също така да обърнете внимание на частите на тялото, които влизат в тесен контакт с дрехите ви: ако имате обрив в тази зона, може би кожата ви реагира на тъканта или перилния препарат, който използвате.

3. Сърбеж в очите, подути клепачи

Една от най-честите алергични реакции е сърбящите и насълзени очи. Този симптом се проявява предимно при контакт с прашец или животински мъх. Обърнете внимание на подуването на лицето и другите части на тялото. Този симптом често показва реакция към храни, към които сте алергични.

Няколко съвета:

Вашият лекар ще може да идентифицира веществата, които причиняват алергията ви по-точно, ако си водите дневник. Запишете подробните описания на алергичните ви реакции, при какви условия са се случили и какви действия са ги предхождали.

Винаги трябва да имате някои лекарства за алергия (антихистамини) под ръка.

Ако алергичните реакции се проявяват повече от веднъж седмично, дори и след като сте приели антихистаминови лекарства, посетете лекар.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay