6 съветa за по-добър сън

6 съветa за по-добър сън

Не подценявайте осигуряването на достатъчно сън за организма си. Той е важен за вашето здраве и външен вид. Ето няколко съвета, с които можете да подобрите навиците си за сън.

1. Заспивайте всяка вечер по едно и също време

Ако изградите навик да заспивате в един и същи час има по-голяма вероятност да заспивате по-лесно, според повечето специалисти. Препоръчително е да заспивате в 22.30 поне четири дни от седмицата.

2. Спете поне по 8 часа

За да сте отпочинали и, за да получава организмът ви достатъчно почивка и сили за динамично ежедневие са препоръчителни поне 8 часа сън всяка нощ.  

3. Внимавайте с храните и кафето

Препоръчително е да избягвате напитки с кофеин след обяд (след 12.00), както и приемането на много вода и течности. Леките и редовни хранения помагат за подобряване на качеството на съня.

4. Не слагайте телефона и лаптопа си в спалнята

Доказано е, че електрическите уреди и техниката има ефект върху нашия сън. Вместо да заспивате с телефона или лаптопа си, отворете книга. Четенето помага за по-лесно заспиване.

5. Използвайте ароматни есенции

Впръскайте лавандулов спрей под възглавницата си или се намажете с лавандулово масло или масло от лимонена трева. Тези аромати имат отпускащ ефект върху нервната система и ще подобрят съня ви.

6. Медитация и масаж

Масажирайте дланите и гърба си и медитирайте преди сън. Доказани техники, които отпускат и предразполагат организма към почивка.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay