Това е един от най-вкусните десерти с тиква. Направете го, опитайте го и няма да съжалявате!
Необходими продукти:
За кейка:
Спрей за готвене
2 ч. брашно
2 ч. л. канела
1 ч. л. сол
1 ч. л. сода за хляб
1/4 ч. л. индийско орехче
1/4 ч. л. джинджифил
1/2 ч. масло
1 ч. кафява захар
1/2 ч. захар
1 ч. л. ванилов екстракт
1 ч. пюре от тиква
За глазурата:
250 грама крема сирене
4 с. л. масло
2 ч. пудра захар
1 ч. л. ванилия
щипка сол
натрошени джинджифилови бисквити, за поръсване
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в една тавичка и я напръскайте със спрей за готвене.
В средно голяма купа разбъркайте брашното, канелата, солта, содата, индийското орехче и джинджифила.
Разбийте маслото и захарта с миксера. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. Добавете ванилията и тиквеното пюре и разбийте отново. Добавете сухите съставки и разбъркайте добре.
Изсипете тестото в подготвената тава и загладете.
Печете около 30 минути.
Оставете да се охлади.
Междувременно направете глазура: В голяма купа с помощта на миксер, разбийте крема сиренето и маслото до получаване на гладка смес. Добавете пудрата захар и разбийте, след това добавете ванилията и щипка сол.
Намажете кейка с глазурата и поръсете с натрошените бисквити.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 1 |