Лесен тиквен кейк

Лесен тиквен кейк

Това е един от най-вкусните десерти с тиква. Направете го, опитайте го и няма да съжалявате!

Необходими продукти:

За кейка:

Спрей за готвене

2 ч. брашно

2 ч. л. канела

1 ч. л. сол

1 ч. л. сода за хляб

1/4 ч. л. индийско орехче

1/4 ч. л. джинджифил

1/2 ч. масло

1 ч. кафява захар

1/2 ч. захар

1 ч. л. ванилов екстракт

1 ч. пюре от тиква

За глазурата:

250 грама крема сирене

4 с. л. масло

2 ч. пудра захар

1 ч. л. ванилия

щипка сол

натрошени джинджифилови бисквити, за поръсване

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в една тавичка и я напръскайте със спрей за готвене. 

В средно голяма купа разбъркайте брашното, канелата, солта, содата, индийското орехче и джинджифила. 

Разбийте маслото и захарта с миксера. Добавете яйцата едно по едно, като не спирате да разбивате. Добавете ванилията и тиквеното пюре и разбийте отново. Добавете сухите съставки и разбъркайте добре. 

Изсипете тестото в подготвената тава и загладете. 

Печете около 30 минути. 

Оставете да се охлади. 

Междувременно направете глазура: В голяма купа с помощта на миксер, разбийте крема сиренето и маслото до получаване на гладка смес. Добавете пудрата захар и разбийте, след това добавете ванилията и щипка сол.

Намажете кейка с глазурата и поръсете с натрошените бисквити. 

Лесен тиквен кейк

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay