Севичето е изключително лесно ястие, което представлява сурова риба или морски дарове, мариновани с цитросов сок и подправки. Най-важното условие, за да се получи вкусно севиче, е продуктите да са пресни, а не замразени. Ето как да приготвите севиче от сьомга:
Необходими продукти:
500 грама филе от сьомга
сол
1/2 глава червен лук
1/4 ч. нарязан кориандър
1 люта чушка, нарязана на ситно
1/2 авокадо
1/2 ч. л. сусамово масло
царевичен чипс, по избор
За маринатата:
Сокът от 4 лайма
Сокът от 1 портокал
2 скилидки чесън
малко джинджифил, настърган
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на парчета и я сложете в стъклена купа. Поръсете я със сол и я сложете в хладилника.
Нарежете половината от лука на тънко, сложете го в една купа и добавете лютата чушка и кориандъра.
В блендера добавете останалия лук, сока от лайм, сока от портокал, чесъна, джинджифила и кориандъра. Блендирайте.
Нарежете авокадото на кубчета и го сложете в купата със сьомгата, добавете лука, както и готовата смес от блендера.
Разбъркайте.
Оставете да престои около 10 минути и сервирайте с царевичен чипс.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
2 | 0 |