Когато известността и нарцисизмът се сливат: Известни личности, които се борят със своите демони!

Когато известността и нарцисизмът се сливат: Известни личности, които се борят със своите демони!

Нарцисизмът е психологично състояние, което се характеризира с прекомерно увлечение от собственото си "аз" и желание да се бъде в центъра на вниманието на околните. Известни личности не са изключение и някои от тях борят се с този недостатък.

Една от най-известните нарцисистични личности е Ким Кардашян. Тя се слави с постоянните си публикации в социалните мрежи и желанието си да бъде на върха на известността. Въпреки това, Ким се бори с депресия и тревожност, което може да бъде свързано с прекомерното й увлечение от собствената си личност.

Друга известна личност, която е била обект на критика поради нарцисизма си, е Доналд Тръмп. Той е известен с публичните си изказвания и желанието си да бъде на върха на властта. Въпреки това, Тръмп се бори с някои от най-високите нива на недоволство сред американския народ.

Един от най-великите футболисти на всички времена, Лионел Меси, е също известен като нарцисист. Той се характеризира с прекомерна скромност и увлечение от своите постижения, което може да е свързано със силното му желание да продължава да бъде най-добрият.

Музиката и известността могат да предизвикат нарцисизъм и да подхранват силното желание да се бъде в центъра на вниманието на феновете. Някои известни музиканти обаче са избрали да се борят с това психологическо състояние.

Една от най-известните музикални икони, преборили се с нарцисизма, е Мадона. Тя е известна с уникалния си глас и драматичните си изяви на сцената, но също така е била критикувана за прекомерното си увлечение от собствената си личност. Мадона обаче е постигнала баланс и се е превърнала във вдъхновение за много жени по целия свят.

Друг музикант, който се бори с нарцисизма, е Канйе Уест. Той се характеризира с прекомерна увереност и желание да бъде на върха на музикалната индустрия, но също така е бил критикуван за прекомерното си увлечение от собствената си личност. Уест обаче се е борил с депресия и биполярно разстройство и се стреми към лечение и преодоляване на проблема си.

След разразилия се скоро скандал между Селена Гомез и Хейли Бийбър много психолози в интернет пространството определиха и идола на тийнейджърите Джъстин Бийбър като нарцис, съдейки по отношението му към бившата и настоящата му връзка. Ако искате да разберете повече за скандала между двете - четете ТУК

Накрая, известният рок певец Фреди Меркюри също е бил обект на критика поради нарцисизма си. Той се характеризира с прекомерната си увереност и желание да бъде на върха на рок музиката, но също така е бил обект на критика за някои от скандалните си постъпки. Но, въпреки това, Фреди Меркюри е оставил забележимо наследство в света на музиката.

В крайна сметка, нарцисизмът не е неизбежна особеност на известните музиканти, но е важно да се постигне баланс.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay