Жената с най-обемна коса в света

За трети път в рамките на 13 години Аевин Дугас печели титлата за най-голяма афро коса, според Световните рекорди на Гинес. Жената, живееща в Луизиана, решила да се остави да бъде естествена преди 24 години и оттогава косата ѝ расте. Настоящият ѝ световен рекорд е за коса с обиколка 165 см, височина 25 см и ширина 26 см.

Преди да остави косата си просто да бъде естествена, Дугас носела косата си по много различни начини. "Реших да оставя косата си естествена, защото се изморих да използвам опасни химикали, за да я изправям трайно."

Дугас се гордее с поддържането на косата си здрава и споделя рутините си в социалните мрежи. Въпреки че понякога посещава фризьор, тя също подстригва косата си сама. "Започнах да правя процедури с горещо масло… и да омазнявам косата си с масла, които нанасям преди да я измия с шампоан, след което я оформям, и това е поне веднъж на всеки седем дни", споделя тя. "Освен това внимавам, когато боравя с краищата на косата си, защото това са най-деликатните и най-старите части. Опитвам се да нося прически, при които краищата са скрити, за да бъдат предпазени от вредните фактори на околната среда."

Жената споделя, че винаги привлича вниманието по улиците. Въпреки че повечето хора са положително настроени, тя се натъква на някои хора, които докосват косата ѝ без разрешение. "Хората имат различни реакции към моята коса", казва тя. "Някои просто крещят с възхищение, други се взират, трети се приближават и задават въпроси, а други просто се приближават и дръпват леко." 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay