Младите властелини на модата

Дизайнерите, чиито имена е добре да знаем

Крис Бенц
Крис Бенц

Няма как да говорим за мода, без да обърнем нужното внимание на тези, които стоят зад нея – определят тенденциите, възпитават в красота и естетически вкус, променят хората като променят начина, по който изглеждат. Дизайнерите.

Ще ви представим някои от младите и талантливи дизайнери на световната сцена, които е добре да знаем и следим вбъдеще. Ще ви разкажем за разпознаваемия им стил и за звездните им клиенти.

Крис Бенц

29-годишният дизайнер се учи от Марк Джейкъбс, а през 2007 излиза на модния пазар с първата си самостоятелна колекция. Цветовете в косата му са белег освен на личните му предпочитания, и на професионалното му амплоа. Отличителни за работата му са контрастните съчетания на цветовете – пастел с ярък акцент.

Бенц умело съчетава ретро модата с вкусовете на новото време. Предложенията му са винаги актуални.

Сюзън Сарандън е негова голяма почитателка.

Джейсън Ву

На възраст колкото Крис Бенц, Джейсън Ву започва дизайнерската си кариера като шие дрехи за кукли. Роден в Тайван, израснал в Канада, следвал скулптура в Токио, Джейсън Ву наистина извайва фигурите на жените със стилните си тоалети. Почитателки му са Първата дама на САЩ, Мишел Обама, Иванка Тръмп и Даян Крюгер.

Ву обича да подчертава женствеността, а в последните си колекции залага на ярките цветове и аксесоарите, като шаловете на главата.

Кристиян Сириано

Сириано навлиза в средите на висшата мода, след като през 2007 печели четвъртия сезон на риалити формата на Хайди Клум за млади дизайнери - Project Runaway. Роденият през 1985 година Кристиян се превръща и в най-младия победител до този момент. През 2008 година пуска първата си модна линия.

Негова запазена марка са спиращите дъха рокли. Дизайнерът обича драмата и го показва с тоалетите си.

Негови тоалети ще открием задължително в гардероба на Хайди Клум, разбира се, и Кристина Хендрикс.

Александър Уанг

Както сами се досещате, това е синът на известната с булчинските си рокли, Вера Уанг. Явно талантът е въпрос на гени!

Александър прекъсва следването си по дизайн, за да навлезе с висока скорост в света на модата. През 2007 година излиза първата му колекция. Моделите му носят духа на 90-те години, но примесен с френски шик и грънч. Предпочита черния свят. Може би вдъхновена от сина си, Вера Уанг излезе с колекция булчински рокли в черно.

Почитателки на младия Александър са Меган Фокс, Гуинет Поутроу и сестрите Олсън.

Джоузеф Алтузара

Французинът, живеещ в САЩ, Джоузеф Алтузара, следва балет осем години преди да открие истинската си любов – модата. През 2009 година излиза първата колекция, която носи името му. Все още можем да кажем, че дизайнерът е новак сред големите акули в бранша.

Умело си проправя път във фешън средите с романтичните си тоалети. Залага на подчертания силует. Алтузара облича Рейчъл Макадамс, Ким Кардашиян и Лейтън Мийстър.

Следващата цел, която си е поставил амбициозният дизайнер, е да създаде своя линия мебели. Пожелаваме му успех, както и на останалите четирима!

28 5
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 05.03.2012|10:12
този с розовата коса ми е фаворит:))
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay