Най-възрастната жена в света дава съвети за дълголетие и щастлив живот

Най-възрастната жена в света дава съвети за дълголетие и щастлив живот

На 9 март 2019 г. Гинес официално потвърди, че Кейн Танака от Фукуока, Япония, е най-възрастният човек на 116 години. Въпреки възрастта и здравословните си проблеми, Кейн е щастлива и тя се радва на всеки един момент от живота си. Ето какво прави тази забележителна жена, за да остане активна и весела на своята възраст.

Дългият живот на най-възрастния жив човек в света

Кейн Танака е родена на 2 януари 1903 г. Тя е седмото дете в семейството си, а самата тя има 5 деца от брака си с Хидео Танака, с когото се среща за първи път в деня на сватбата си. Хидео имал семеен бизнес, произвеждал и продавал лепкав ориз, традиционни японски сладкиши и нудли.

През 1937 г. Хидео бил призован за военна служба и Кейн се включила в семейния бизнес още повече, полирайки ориза и приготвяйки оризовите сладкиши. Тя също отглеждала децата си и се грижела за майката на Хидео. Първият син на Кейн, Нобуо, също бил призован за военна служба през 1943 г., бил държан в плен и се върнал у дома през 1947 г. след Втората световна война. Кейн продължава да работи в семейния магазин, докато навършила 63 години.

Най-възрастната жена в света дава съвети за дълголетие и щастлив живот

Простите, но ефективни съвети за дълголетие на Кейн Танака

И така, какви са тайните на Кейн Танака за дълъг и щастлив живот? Има доста практически съвети, които разкрива по време на интервютата си:

Събужда се рано. Кейн обикновено е будна до шест часа и е готова да започне деня си.

Развийте мозъка си. Едно от любимите занимания на жената е четене и учене по математика.

Останете активни и общителни. Кейн се превръща в експерт в настолните игри и обича да ги играе с персонала на старческия дом, в който се намира. Нейната любима игра е Отело.

Яжте много шоколад и пийте много кафе. Точно това прави тя! На церемонията за Световния рекорд на Гинес, Кейн получи кутия шоколадови бонбони и веднага започна да ги яде. На въпроса колко от тях ще изяде през този ден, тя отговори: "100!"

Най-възрастната жена в света дава съвети за дълголетие и щастлив живот

Жената също определя голямото семейство като тайна за щастливия и дълъг живот. Но най-важната й тайна е, че не губи надежда, независимо от това какво се случва. В интервюто, което даде на 113-годишна възраст, тя каза за възрастта си: "Тъй като стигнах толкова далече, нямам друг избор, освен да се опитвам да живея възможно най-дълго. Ще направя всичко възможно! ”През 2018 г. тя каза, че би искала да живее до 120-годишна възраст.

 Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay