Щастие, което струва по-малко от смартфона ви

Операция, която струва по-малко от мобилното ви устройство, дарява шанс за щастливо бъдеще на две сестри

Щастие, което струва по-малко от смартфона ви

Често именно малките неща в живота, които приемаме за даденост, са всъщност това, което ни прави истински щастливи и ни дава куп възможности. Трудно е да си представим да живвем, без да виждаме света около себе си, но тъкмо такова е ежедневието на милиони незрящи хора по света.

Не всяка слепота обаче е неизлечима. Всъщност, оказва се, някои заболявания от този тип биха могли да бъдат излекувани завинаги, при това с операция, която струва едва 300 долара - по-малко от компютъра или смартфона, който може би използвате в момента, за да прочетете тази статия.

И все пак сума от такъв размер е непосилна за адски много бедни семейства в Индия - страната, в която живеят над 20% от общо 39-те милиона незрящи в световен мащаб. Именно в едно такова семейство израстват и слепите по рождение сестри Соня и Анита.

Родителите на двете момичета печелят едва по 18 цента на час и по тази причина са смятали, че децата им са обречени на вечна слепота. За щастие обаче тук се намесва фондацията 20/20/20, която подпомага с финансови средства именно затруднени семейства, които имат нужда от медицинска помощ.

Невероятно трогателния момент, в който Соня и Анита за първи път отварят очите си, за да открият света около себе си, може да видите като изгледате това видео:

А ако тази статия ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay