10 жени, които стоят зад славата и успеха на своите мъже

10 жени, които стоят зад славата и успеха на своите мъже

Майки, съпруги, сестри - всички те играят огромна роля в живота на мъжете. Най-успешните хора като Илон Мъск или Стив Джобс не са се притеснявали да изказват благодарствени думи на скъпите жени в живота им, защото без тях вероятно всичко би било съвсем различно.

Ние сме вдъхновени от историите за успешни мъже и приноса, който жените са направили в живота им.

1. Илон Мъск и Мей Мъск

Мей Мъск е майка на един от най-успешните мъже в днешно време, Илон Мъск. Тя казва, че когато е бил на 3 години, вече е знаела, че е гений. Единственото притеснение било дали ще използва таланта си, за да направи някои необикновени неща: "И така, затова инвестирах в това в самото начало."

На 31 години Мей е самотна майка на 3 деца и нейният приоритет е да им даде възможност да имат добро бъдеще. Тя отворила собствен бизнес и работела на пълен работен ден.

Мей казва, че е научила децата си "да бъдат независими, мили, честни, внимателни и учтиви и да работят усърдно и да правят добри неща". Тя не проверявала домашните им, защото това било тяхна отговорност. Тя никога не им казвала какво да учат: "Хората често ме питат как съм отгледала толкова успешни деца. Направих го, като ги оставих да следват интересите си."

И още нещо. Мей не ги разглезила, така че те нямали шанс да свикнат с луксозен начин на живот. Да остане смирена било изключително важно за нея.

2. Стив Джобс и Лорийн Пауъл Джобс

Лорийн Пауъл Джобс беше съпруга на Стив Джобс, докато той почина през 2011 г. Те се срещнали през 1989 г., когато той изнасял лекция в бизнес училището в Станфорд и си разменили номерата.

По-късно Джобс проговори за срещата им: "Бях на паркинга с ключа за колата в ръка и си помислих, ако това беше последната ми нощ на земята, бих ли предпочел да я прекарам на бизнес среща или с тази жена? Изтичах през паркинга, попитах я дали ще вечеря с мен. Тя каза да, влязохме в града и оттогава сме заедно."

Начинът на живот на Стив Джобс се променил много след раждането на първото му дете. Той бил много сериозен и се прибирал всяка вечер. Това била специалната връзка между него и Лорийн.

Джобс й написа любовно писмо, което показва колко важна е тя за него: "Не знаехме много един за друг преди 20 години. Ние се ръководехме от нашата интуиция. Валеше сняг, когато се оженихме в Ahwahnee. Минаха години, дойдоха децата, добри времена, тежки времена, но никога лоши времена. Нашата любов и уважение са издържали и са нараснали."

3. Марк Зукърбърг и Карън Кемпнер

Карън Кемпнер е майката на Марк. Тя е психиатър, който спрял да практикува и се отдал на грижите за децата си и работа като офис мениджър на съпруга си.

Едуард Зукърбърг, бащата на Марк, споделя в интервю: "Съпругата ми беше супер жена. Тя успя да работи и да си е у дома.”

Марк призна, че майка му го е отгледала и му е дала инструментите, за да успее: "Искам да кажа на света, че се гордея с майка си, независимо от всичко. Искам да го изкрещя от покрива.”

4. Кристиано Роналдо и Мария Долорес дос Сантос Авейро

Кристиано Роналдо е роден в бедно семейство. Майка му Мария Долорес била просто готвачка в училище. Въпреки тежките времена, тя никога не била далеч от сина си и все още го подкрепя безусловно навсякъде.

Мария изиграла решаваща роля в живота на Роналдо за постигане на успех като известен футболист. Когато Роналдо бил на 14 години, тя подкрепила решението му да напусне училище и да се съсредоточи само върху футбола. Мария вярвала в него и сега той е един от най-добрите играчи в света, а тя все още е човек, който може да повлияе на решенията му за кариерата му.

5. Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър

Въпреки че Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър са разведени, те все още поддържат добра връзка и празнуват рождените си дни заедно. И това е лесно за обяснение. Прекарали 25 години в брак и станали сродни души. Арнолд й дава признание за това щастие и подкрепа, която му е дала: "Тя беше страхотна и поддържаше всичко заедно. Тя е страхотна майка."

Актьорът без колебание казва, че Мария е любовта на живота му.

6. Киану Рийвс и Патриша Тейлър

Киану Рийвс и майка му Патриша Тейлър имат специална връзка. Когато се появиха на червения килим през 2020 г., те приличаха на приятели.

Тя не се появява много публично и остава зад кулисите, но след като Киану изнесе благодарна реч, свързана с освобождаването на Джон Уик, беше очевидно, че тя е изиграла огромна роля за успеха му: На 15 години: "Ок ли е, ако съм актьор?", тя каза "Прави каквото искаш, скъпи." И така започна всичко."

7. Робърт и Сюзън Дауни

В днешно време Сюзън и Робърт Дауни са щастливо женена двойка. Но всъщност те имат огромна история с възходи и падения. В началото Сюзън не се интересувала от Робърт: "Основното нещо, което си спомням при срещата му, беше че си помислих колко странен е той."

Тя е известна като Чудото, което спаси Дауни от лошите навици. Един ден тя била на път да се откаже, защото срещнала неговата страна на Дарт Вейдър. Но Сюзън решила да остане и да бъде до него.

Робърт също няма обяснение какво точно го е променило: "Предполагам, че единственият начин да го обясня е, че съм станал по-подобен на нея. Все още се опитвам да разбера какво се е случило."

8. Леонардо Ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин

"Майка ми е ходещо чудо", така Леонардо Ди Каприо говори за майка си Ирмалин Иденбиркин. Актьорът й дава признание за успешната кариера и се появява с Ирмалин на церемонии: "Не съм имал привилегирован живот. Израснах в много суров квартал в Източен Лос Анджелис. Тази жена ме караше по 3 часа на ден до различно училище, за да ми даде различна възможност."

Ирмалин била самотна майка, която имала трудни времена. Тя е дъщеря на руски бежанец и емигрира в САЩ, когато е почти тийнейджърка. Леонардо споделя: "Когато видите снимка на майка ми, това е сърцераздирателно. Очите ми се пълнят със сълзи, знаейки какво е преживяла през живота си."

9. Джеф Безос и Джаклин Безос

Джеф Безос е основателят на Amazon и един от най-богатите хора в света. И всичко това нямаше да се случи, ако майка му Джаклин Безос не беше толкова силна жена: "Майка ми, Джаки, ме е родила, когато била 17-годишна гимназистка в Албакърки, Ню Мексико. Бременността в гимназията не била популярна в Албакърки през 1964 г. Било й е трудно."

Джаклин казва, че е била ужасна машинописка и не е могла да прочете стенографията си. Но накрая някой я наел и тя получила работа, от която получавала 190 долара на месец.

Въпреки всички тези страдания, тя отгледала прекрасен син, който вече може да се грижи за нея като кралица. 

10. Бенедикт Къмбърбач и Уанда Вентам

Уанда Вентам е английска актриса и майка на Бенедикт Къмбърбач. Актьорът вероятно е повлиян от живота й и решава да работи в киното.

От ранна възраст Бенедикт вижда майка си в театъра и до голяма степен е част от живота на актьорите. В днешно време ги виждаме често заедно и Бенедикт е много щастлив и се чувства късметлия, че е имал нейната подкрепа през годините, докато сбъдва мечтата си.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay