Вкусна паста с патладжан и фета

Тази проста лятна паста има всичко: чесън и патладжан, панко, сирене и много пресен босилек. Просто добавете любимата си паста и имате изключително вкусна вечеря!

Свикнали сте да белите патладжана преди готвене? Имаме добри новини – можете да оставите кожата за тази рецепта! Става крехък във фурната и има приятен вкус. Освен това кожата е пълна с антиоксиданти!

Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

700 грама патладжан, нарязан на кубчета

1/2 ч. зехтин

4 скилидки чесън

1/2 ч.л. риган

сол 

черен пипер

щипка червен пипер

1/4 ч. пресен босилек

2 с.л. лимонов сок

1/3 ч. галета

250 грама сирене Фета

500 грама паста по избор

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Сложете нарязания патладжан в тава, полейте със зехтин, поръсете с риган и добавете 2 скилидки чесън. Овкусете със сол, черен пипер и червен пипер.

Печете около 40 минути, като разбърквате на всеки 10 минути, докато патладжанът омекне.

Междувременно направете останалата част: В средна купа комбинирайте галетата, останалата 1 супена лъжица зехтин и ¼ от натрошената Фета.

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата. Изцедете.

Когато патладжанът се сготви, комбинирайте с нарязания босилек, лимоновия сок и настърганите останали 2 скилидки чесън. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

Прехвърлете сварената паста и останалата натрошена фета в съда за печене с патладжана и разбъркайте, за да се комбинират. Отгоре поръсете с панко сместа и запечете до златисто. Отгоре поръсете с босилек и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay