Водата ли е тайната за хрупкав бекон?

Водата ли е тайната за хрупкав бекон?

Възможно е водата да е ключът към хрупкав бекон, въпреки че ви звучи странно, нали? Изпичането на лентите бекон на 300 градуса за 20 минути всеки път работи, защо да променяме начина на готвене? 

И все пак, защо да не изпробваме всички възможни начини за готвене на бекон? Сега ще сравним двата метода за приготвяне на бекон:

Тест 1: с вода

Процес: Добавете бекон към незалепващия тиган, след което добавете достатъчно вода, за да покриете дъното на тигана. Готвене бекона на средно-висока температура, докато водата напълно се изпари, след това намалете топлината, докато беконът стане хрупкав.

Резултати: Хрупкав и лесно дъвчещ се бекон. Лентите запазват формата си по-добре от бекона, приготвен без вода и, може би по-важно, мазнината от бекона изобщо не пръска.

Тест 2: без вода

Процес: Сгответе бекона, както обикновено бихте го направили - най-вероятно на средна температура, докато стане хрупкав.

Резултати: Хрупкав бекон с голямо количество мазнина. Беконът изглеждаха по-тънък и по-крехък, отколкото беконът, приготвен с вода.

От сега нататък можете да действате по следния начин: когато ще правите 6 ленти бекон или по-малко, правете го на котлона, с вода. А когато ще правите по-голямо количество, можете да го печете във фурната, както до сега.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay