Гръцки дип на слоеве

Гръцки дип на слоеве

Днес ще ви предложим рецепта за перфектното предястие за парти- гръцки дип на слоеве:

Необходими продукти:

крема сирене

лимонов сок

зеленчукова подправка

чесън

хумус

краставици

домати

маслини Каламата 

сирене Фета

зелен лук

Ето как да направите този дип на слоеве: 

1. Изберете съд за сервиране. Най-добрият вариант е да изберете плитка чиния или касерола. По този начин слоевете ще се разграничават по-добре. 

2. Преди да започнете да приготвяте дипа, трябва да извадите крема сиренето от хладилника, тъй като трябва да бъде на стайна температура, когато започнете да го приготвяте. 

3. Можете да използвате готов хумус или сами да си приготвите такъв. 

4. Най-добре е да използвате чери домати, но можете да използвате и обикновени, ако имате такива вкъщи.

5. По-добре е да купите магазини от специализиран магазин за маслини. 

6. Сиренето Фета може да бъде на кубчета или натрошено. Кое да изберете? Определено това на кубчета!

Ето и как да го приготвите:

Добавете крема сиренето, лимоновия сок, зеленчуковата подправка и чесъна в средно голяма купа. Разбийте с миксер. 

Сложете слой от тази смес в чинията за сервиране. След това сложете слой от хумуса. И накрая- всички останали съставки. Сложете дипа в хладилника за около 2 часа. 

Сервирайте с франзела, чипс или каквото друго пожелаете.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay