Доматен тарт

Доматен тарт

Няма да спрем с доматите, докато лятото не свърши. Няма друго време от годината, в което да можем да се радваме на тези ароматни дарове на природата. Сигурно ще кажете, че пресните домати трябва да се консумират само под формата на свежа салата. Но ние пък смятаме, че те са толкова вкусни, че са способни да превърнат всяко ястие в произведение на изкуството. Затова този път сме на вълна доматен тарт. Сочно, вкусно и ароматно!

Необходими продукти:

1 кг домати, нарязани на ситно

1 лист бутер тесто

3/4 ч.ч. натрошено сирене

Малка глава червен лук, нарязан на ситно

Прясно смлян черен пипер

Сол

Щипка счукани люспи червен пипер

1 голямо яйце, леко разбито

Екстра върджин зехтин, за поливане

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200 градуса и поставете решетката на средна позиция. Подредете доматите върху тава, покрита с хартия за печене. Поръсете обилно със сол и оставете да престои 10 минути; подсушете с хартиени кърпи. Подгответе още един лист за печене.  Разгънете размразеното бутер тесто и поставете върху подготвения лист. Набодете с вилица отвсякъде.

Отгоре поставете резените домати, като се припокриват, ако е необходимо, и избягвайте краищата. Добавете сиренето и лука. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер на люспи. Намажете краищата с разбито яйце. Печете до златисто, около 40 минути. Полейте със зехтин преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay