Защо е важно закуската да бъде балансирана?

Добрата балансирана закуска ни осигурява енергия за целия ден

Манията ни към определени храни и засилената консумация дори на любими за нас плодове, често може да се превърне в ограничение. По този начин бихме се лишили от други, добри и полезни възможности. 

Ако всяка сутрин закусваме с ябълка и превърнем това в режим, например в продължение на цял месец, то със сигурност тя ще изгуби прекрасния си вкус, а с това - и хранителните си свойства. Организмът ни ще се е пренаситил от нейните полезни вещества и вече ще изпитва "глад” за други такива.

Както всичко в живота ни, така и храненето е най-полезно, когато е балансирано. Разнообразното, допълващо се меню дава повече от необходимите за правилното развитие на организма ни хранителни елементи като белтъци, въглехидрати, хранителни влакнини, мазнини, витамини и минерали.

За балансирана и едновременно с това разнообразна закуска има различни варианти. Един от най-вкусните обаче е комбинацията на зърнени храни, плодове или зеленчуци, млечни продукти, месни продукти, яйца и ядки.

Пълнозърнестите видове са богати на полезни за здравето хранителни вещества – растителни влакнини (фибри), витамини и много минерални вещества. Вече е съвсем реалистично да закусите разнообразно и балансирано.

В името на един вкусен и полезен старт на деня може да включите в менюто си зърнени закуски "Нестле”, които от началото на февруари 2013 година се предлагат и с обновени рецепти.

Защо е важно закуската да бъде балансирана?
Те са с намалено количество захар и сол и значително увеличение на пълнозърнесто брашно. Към тях е добавен и Калций, който е изключително важен за развитието на костите, особено при децата. Обновленията в рецептите включват:

9g или по-малко захар на порция* (*порция от 30g според Европейската асоциация на Зърнени закуски)

135mg или по-малко Натрий на порция

Съдържание на пълнозърнесто брашно, повече от всяка друга съставка.

Повече Калций на порция (15% от РСХП на порция, дори преди добавяне на прясно мляко).
Защо е важно закуската да бъде балансирана?

8 12
Харесва ли ви тази статия?
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay