Любителите на замразени десерти може би са забелязали, че е почти невъзможно да се намери сладолед с вкус на грозде. Оказва се, че причината е високото съдържание на вода в тези плодове.
Ето какви са трудностите при приготвяне на сладолед от грозде:
Гроздето съдържа твърде много вода
Гроздето е сред онези плодове, които имат твърде много вода - почти 81%. При замразяване тази вода става лед. Следователно, ако се направи сладолед от грозде, в него ще има парченца лед. Те развалят структурата на сладоледа. Вкусът също се променя и става по-малко кремообразен и по-воднист.
Когато правите сладолед у дома, е възможно да използвате грозде, защото е по-лесно да го превърнете в пюре. В по-голям мащаб това е много предизвикателно и понякога резултатът не си струва да се опитва. Една компания се опита да го направи, но сладоледът се оказа бежов със зелени парчета, което изглежда наистина неприветливо.
Сладоледът от грозде никога няма да бъде популярен
Има много други плодове, които са воднисти, но все пак се прави сладолед от тях. Черешите съдържат 82% вода, но има сладолед с вкус на череша.
Когато си мислим за сладолед, гроздето просто звучи странно. Хората не са свикнали да ядат такъв сладолед и ще бъде трудно да се наложи.
Сорбето от грозде е по-добър вариант
Идеята на сорбето е да бъде ледено и представлява захарна вода с аромат на плодове. Така че голямото количество вода не е проблем тук. Ето защо е по-лесно да намерите сорбе от грозде, отколкото сладолед от грозде.
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 4 |