Зеленчуците са от природата. А кулинарното вдъхновение – от нас

Макар и още снежна, пролетта е тук и е време за пролетен хранителен режим

Зеленчуците са от природата. А кулинарното вдъхновение – от нас

Да, въпреки че все още около нас е по-скоро снежно, отколкото пълно с раззеленяващи се дървета, официално пролетта настъпи. И биологичният ни часовник все повече ще отмерва ритъма на тялото ни по "новото" лятно време. А какво означава това, когато става дума за хранителния ни режим.

Всеизвестен факт е, че след зимния период, в който на почит предимно са месните и малко по-тежки храни, е добре да освежим менюто си, за да подготвим организма си и за един по-плавен и естествен преход към летните месеци. Които колкото и да ни се струват далече сега, ще дойдат съвсем скоро. Промяната в продуктите, с които приготвяме семейната вечеря или обяд, се налага и поради факта, че традиционно в изминалите 3-4 месеца водим и малко по-заседнал начин на живот. И сега, когато тялото ни има нужда от раздвижване, е добре да съобразим и какво приемаме в дневното си меню.

На първо място, бихме ви препоръчали наистина плавен преход, което ще рече постепенно включване на колкото се може повече плодове и зеленчуци, които да консумирате под всякаква форма. Що се касае до зеленчуците, защото те винаги са по-предизвикателната част по отношение на подходящите рецепти и личното ни вдъхновение, бихме препоръчали онези, които са в типично пролетните цветове – зелено, жълто, оранжево и разбира се – бяло.

Може би вече се досещате, че това са краставици, салати, спанак, броколи, грах, зелен фасул, моркови, карфиол, царевица и не на последно място семейството на боба и лещата. Истината е, че всички тези продукти са еднакво подходящи както за свежи пролетни салати, така и за леки предястия, или пък за вкусни гарнитури към основното ястие.

Специално за тези от вас, които пък не разполагат с много свободно време, препоръчваме консервираните или замразени зеленчуци, които може да откриете в почти всеки магазин или голям хипермаркет. И дори и на пръв поглед да не си представяте свежестта, затворена в консерва или замразена, то имайте предвид, че доказалите се във времето производители, като Bonduelle, например, са гарант за високо качество на именно тези хранителни продукти.

Обръщаме внимание именно на тази марка и защото компанията съвсем скоро стартира традиционната си пролетна кампания "Зеленчуците са от природата. А наградите – от нас!", която ще продължи до 18 април. В рамките на периода Bonduelle ни представя 4 специални готварски рецепти, разработени специално за пролетния сезон.

Нещо повече, подготвили са и множество кулинарни награди, сред които уред за готвене на пара, висок клас тенджери и тигани, пролетни салатиери, които ще ви помогнат да приготвите не само по вкусен и лесен начин любимите си зеленчуци, но и ще запазят максимално вкусовите и хранителни качества на любимото семейно меню.

Освен 4-те рецепти съвсем скоро ще можете да се запознаете и с пролетните решения на едни от най-обичаните кулинарни блогъри у нас, които ще представят всеки по 2 рецепти в собствените си онлайн канали. И те вдъхновени от природата. Следете блоговете на Ани Шакарян, Жана Душкова, Люси Евтимова, Таня Донева и Анатолий Попов.

А сега бихме искали да ви вдъхновим с нещо, подходящо както за лека гарнитура, така и за забавна добавка към детското меню:

Универсална гарнитура с царевица и пармезан

Съставки:

1 консерва (340 г) царевица GOLD Bonduelle

1 с.л. масло

40 гр настърган пармезан

сол, черен или червен пипер на вкус

Стъпки на приготвяне:

Отворете консервата царевица Bonduelle Gold и без да я изцеждате я сложете в тигана.

След като се изпари течността, добавете маслото и след като се разтопи хубаво, махнете тигана от котлона.

Добавете пармезана и леко разбъркайте с дървена лъжица. Добавете по желание и на вкус сол, черен и/или червен пипер.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay