Как да организирате тематична испанска вечер

Как да организирате тематична испанска вечер

Да организирате запомняща се вечеря е нещо повече от просто сервиране на няколко избрани ястия. В основата си е важно да погалите сетивата на гостите си, да ги транспортирате до едно друго място, благодарение на миризмата, вкуса, звука, зрението и допира.

Ако наистина искате да ги впечатлите, запознайте ги с кухнята и обичаите на другата култура. Вечерите в Испания са момент, в който хората прекарват качествено време с приятели и семейство, както и време, в което те да се насладят на вкусна храна. Поднасяйки вечеря в испански стил, ще зарадвате гостите си с разнообразие от приятни хапки, като същевременно създавате интимна, удобна обстановка, където всеки може да се задържи на трапезата дълго след приключване на храненето.

Блясъка на маслините, земният аромат на сушени меса и хубавото вино – тези аромати, съчетани със свежи съставки и жизнен разговор, са същността на това, което прави испанската храна толкова специална. Испанците са издигнали разговорите в изкуство, така че не е необичайно храненето да трае няколко часа.

Ето какво да хапвате и да пиете, за да пресъздадете вида на вечерята, която ще срещнете в сърцето на Испания, независимо къде живеете:

Нито едно испанско ястие не е вкусно без внимателен подбор на виното. Допълнете празника си с чаша червено вино, което е идеално в съчетание с пикантните вкусове на меса и сирена. Испанските вина са идеална основа за коктейл. Смесете леко и освежаващо тинто де верано, като смесите испанско червено вино с лимонова сода и сервирайте върху лед.

Тапасите са друга характерна храна за Испания. Поднесете на гостите си хамон, зелени маслини, пълнени с хамсия, сирене и бадеми. Добавете няколко резенчета хрупкава багета, зехтин, който се ползва в почти всяко испанско ястие. И, разбира се, нека виното се лее.

Паелята е основно испанско ястие. Докато обикновено се готви в широк, плитък тиган на открит пламък, можете да импровизирате. Просто не забравяйте да използвате среднозърнест ориз и пресни морски дарове и зеленчуци. По-малко трудоемко ястие е печено пилешко месо, гарнирано с хрупкави пържени картофи с пикантен сос от червен пипер. Ако някой от гостите ви е вегетарианец, отличен вариант е испанската тортила с картофи и лук.

Преди вечерята да приключи, поднесете нещо сладко. Освежаващ портокалово сорбе е идеалният завършек. Тайната на десерта е в поднасянето – добавете към сорбето прясно изстискан портокалов сок.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay