Приготвянето на суров черен боб е доста по-трудно от приготвянето на готов боб от консерва, но истината е, че ако вие сварите боба, той става много по-вкусен. И тъй като всички имаме достатъчно време за приготвяне на храна в момента, можем да си позволим да отделим малко повече време за готвене.
Ето как да приготвите черен боб:
Необходими продукти:
500 гр. черен боб
1 средно голяма глава лук, нарязан
4 скилидки чесън, накълцан
сол
черен пипер
пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете и измийте боба. Сложете боба в голяма купа и го залейте с вода. Покрийте купата и оставете боба да се накисне поне 6 часа, а най-добре цяла нощ.
Изцедете боба и го сложете в тенджера. Залейте с вода, добавете лука, чесъна и няколко дафинови листа.
Оставете боба да ври около 1-2 часа, в зависимост от размера и сорта на боба.
Разбърквайте от време на време и ако е необходимо, добавете още вода.
Когато бобът е достатъчно омекнал, махнете дафиновите листа и подправете със сол и черен пипер.
Нарежете магданоза и сложете и него.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |