Как трябва да приготвите чая си, за да отслабвате

Как трябва да приготвите чая си, за да отслабвате

Що се отнася до отслабването, всички сме чували за ползите от пиенето на черен чай, зелен и всякакви други билкови чайове. Автентичният млечен чай едва ли намира място в списъка на здравословните чайове за отслабване. Причината: Съдържа мляко.

Млякото, както всички знаем, е заклеймено като храна, която води до напълняване. Това е причината здравословен млечен продукт да се избягва най-вече при диетата, когато човек се опитва да свали килограми. Но има лесен начин да направите обикновения си млечен чай здравословен и да отслабнете. Ето как.

Необходими продукти:

2 чаши вода

1 чаена лъжичка какао на прах

1/2 чаена лъжичка чаени листа

Парче джинджифил

Пръчка канела

2-3 чаени лъжички мляко

Начин на приготвяне: Вземете дълбок съд и добавете 2 чаши вода в него. Добавете настъргания джинджифил и пръчицата канела и оставете да ври 1-2 минути. След това добавете чаените листа и млякото, оставете да заври. Прецедете чая в чаша и добавете какаото на прах. Вашият чай за отслабване е готов за сервиране.

С какво този чай е по-добър от този, който сме свикнали да консумираме? Млечният чай, приготвян в повечето домакинства, съдържа много мляко и по-малко вода, което може да не е идеалният избор на напитка, когато сте си поставили задача да отслабнете. Освен това те също са калоричен поради високото съдържание на захар. Този специален чай за отслабване съдържа по-малко мляко и вместо захар като подсладител можете да използвате мед. Той също така съдържа различни подправки, които са известни със своите потенциални лечебни ползи. Можете да пиете този чай един или два пъти на ден. Просто избягвайте да го пиете на празен стомах и близо до времето за хранене. И джинджифилът, и канелата имат потенциала да засилят метаболизма. Това може да ускори процеса на отслабване и да помогне за изгарянето на мазнини.

Какаото на прах е богато на фитонутриенти, но с ниско съдържание на мазнини и захар. Проучванията показват, че какаото помага за регулиране на метаболизма и насърчава чувството за ситост. Дори млякото е известно с  това, че ограничава глада ви.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay