Кето тако касерол

Кето тако касерол

Това ястие ще се превърне в любимата вечеря на всеки, който следва кето режима. 

Необходими продукти:

1 с. л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан на ситно

1 кг кайма

2 ч. л. сол

черен пипер

2 с. л. подправка за тако

1 чушка Халапеньо, нарязана на ситно

6 големи яйца

2 ч. сирене или кашкавал по избор, настъргано

2 с. л. магданоз, нарязан на ситно

1 ч. заквасена сметана, за сервиране (по избор)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. В голям тиган загрейте зехтина, добавете лука и гответе около 2-3 минути. 

Добавете каймата, подправете със сол и черен пипер. Гответе, докато каймата стане кафява на цвят. Добавете подправката за тако и лютата чушка и гответе още 2 минути. 

В голяма купа разбийте яйцата, добавете каймата към тях и разбъркайте. 

Изсипете сместа в касерол, поръсете с настърганото сирене. 

Печете около 25 минути. 

Поръсете с магданоз и сервирайте със заквасена сметана. 

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay