Рибата е една от най-полезните храни и е важно да я консумираме често, ако искаме да сме здрави. Разбира се, пържената риба не е най-здравословният вариант, но пък е много вкусна. Ето как бързо и лесно да приготвите пържена тилапия:
Необходими продукти:
1 ч. брашно
1 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. лук на прах
1 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. кимион
4 броя филе от тилапия
сол
черен пипер
1 с. л. олио
резени лайм, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма купа сложете брашното, чесъна на прах, лука на прах, червения пипер и кимиона и разбъркайте.
Подправете филетата от риба със сол и черен пипер. Потопете всяко от филетата в сместа с брашно и ги наредете в една тава върху хартия за печене.
Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие. Сложете филетата в него и ги запържете за по около 5 минути от всяка страна, до златисто.
Сервирайте с резени лайм.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |