През лятото, когато има толкова много тиквички, постоянно се чудим как да ги приготвим. Е, след като ви покажем тази рецепта за лазаня, повече няма да се чудите. Това е един страхотен начин да се наслаждавате на лазаня и да намалите въглехидратите.
Необходими продукти:
500 гр. кори за лазаня
сол
1 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 малка глава лук
1/2 ч. л. кимион
1 концерва енчилада сос
1 консерва домати
1/4 ч. магданоз
500 гр. сирене Монтерей Джак или обикновен кашкавал
2 големи тиквички, нарязани на тънко
сирене рикота
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
В голяма тенджера сварете корите за лазаня, според указанията на опаковката. Изцедете водата и поръсете със зехтин, за да не залепнат корите една за друга.
Междувременно, загрейте една лъжичка зехтин в голям тиган. Добавете чесъна, лука, кимион и сол и запържете за около 3-4 минути. Добавете соса енчилада, доматите, магданоза и разбъркайте.
Вземете един касерол и сложете тънък слой сос . След това наредете един ред кори за лазаня. След това ред сирене, ред тиквички и ред рикота.
Продължете в същия ред, докато продуктите свършат, като последният слой трябва да бъде кашкавал.
Завийте с фолио и печете 15 минути. След това махнете фолиото и печете още 20 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 1 |