Най-вкусната рецепта за Баба Гануш

Най-вкусната рецепта за Баба Гануш

Патладжанът е един от главните герои на лятото. С него могат да се приготвят куп вкусни ястия и разядки като най-популярната е може би Баба Гануш. Ето как да я приготвите!

Необходими продукти:

1 глава чесън

Зехтин

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 средни патладжана

3 с.л. лимонов сок

1/4 ч.ч. тахан

1 с.л. прясно нарязан магданоз

Щипка счукан червен пипер на люспи

Препечена филийка и нарязани зеленчуци за сервиране

Начин на приготвяне:

Преместете решетката на фурната в горната част на фурната и загрейте предварително на висока степен. Застелете голяма тава с фолио.Отрежете горната част на главата чесън и ги поръсете с чаена лъжичка зехтин. Овкусете със сол и черен пипер и завийте във фолио.

Надупчете патладжаните навсякъде с вилица. Поставете патладжаните и чесъна върху тавата и поставете във фурната. Печете, като обръщате от време на време, докато патладжанът се овъгли отвън и омекне отвътре, а чесънът омекне добре, 30 до 35 минути.

Съвет: Проверете готовността на патладжана с нож. Ако има съпротивление, продължете да печете.

Оставете патладжана да изстине 10 минути, след това го разрежете и извадете месестата част. Изхвърлете кожата и поставете вътрешността на патладжана в гевгир, за да се отцеди за 30 минути, като разбърквате веднъж на 15 минути.

В голяма купа смесете патладжана, печените скилидки чесън и лимоновия сок. Използвайте вилица, за да намачкате скилидките чесън, след което продължете да бъркате, докато патладжанът се разбие и лимоновият сок се абсорбира. Добавете тахана, 1 супена лъжица зехтин и настържете още малко чесън в купата. Разбъркайте, за да се комбинират и подправете със сол, след което прехвърлете в чиния за сервиране.

Гарнирайте с магданоз, черен пипер и малко зехтин. Сервирайте с препечена филийка и/или зеленчуци.

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay