Най-здравословните храни през есента за бебета, малки деца и по-големи

Ето кои са те

Най-здравословните храни през есента за бебета, малки деца и по-големи

Децата целогодишно трябва да ядат здравословна храна. Най-добре е тя да бъде сезонна. Ако се чудите с какво да храните бебето или детето си през есента, ние ще ви дадем няколко сериозни подсказки.

 

За бебета

Най-добре е да давате на бебетата каши или пюрета от сезонни плодове. Ето кои са подходящи през есента.

Тикви, сладки картофи и карфиол

Те са идеалната топла храна за бебета. Трябва да знаете, че оранжевите плодове и зеленчуци са богати на витамин А и бета-каротин , които са жизненоважни за развитието на зрението на детето. Също така тези зеленчуци са богати на много фибри , което регулира стомашния тракт, намалява риска от запек.

 

Крем супа

Можете да направите крем супа на бебето от картофи и моркови. Тя ще бъде смляна лесно от бебето и ще зареди бебчето със сила.

 

За малки деца

Малките деца имат проблем с апетита и е истинско предизвикателство за родителите да ги накарат да си изядат всичко в чинията. Ето няколко идеи.

 

Ябълкови и крушенови резени

Ябълките и крушите са пълни с фибри , протеини и калций. Последните се грижат за разстежа на мускулите и здравето на костите на детето. Можете да ги направите запечени с мед. Гарантираме, че децата ви ще питат за още.

 

Печена тиква за десерт

Можете да я направите със захар или със захар и мляко, или с мед и канела. Тиквата е уникално вкусна и много полезна и няма как да не се хареса на децата.

 

Сок от нар

С някои от своите съставки, той е полезен за сърцето, понижава холестерола, спомага за това да не се развиват ракови клетки и балансира кръвната захар. Той съдържа и много антиоксиданти.

 

За по-големи деца

Ябълов чипс

Забравете за вредния и мазен картофен чипс. Много по-добре е да направите ябълков чипс за децата.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay