Няколко начина да проверите качеството на храната

Няколко начина да проверите качеството на храната

Консумираме продукти като яйца, плодове и хляб почти всеки ден, но е силно вероятно да не избираме продукти с добро качество. Ярките цветни опаковки и обещаващи надписи често могат да ни излъжат. Добре е да знаем някои трикове за това как да проверим качеството на храната и да изберем най-доброто за себе си. 

1. Яйцата не трябва да бъдат като посипани с прах 

Преди да купите кутия яйца, прегледайте яйцата. Ако черупките изглеждат слаби, това може да бъде признак на наличие на бактерии. Ако яйцата изглеждат като посипани с прах, това може да бъде мухъл. 

2. Вижте датата на производство и срока на годност 

Винаги проверявайте тези две дати, тъй като са важни. Ако има само една дата, това е срокът на годност. 

3. Не обръщайте внимание на фрази като "без мазнини" или "изцяло натурални" на опаковката

Често виждаме обещаващи фрази като "изцяло натурални" или "без мазнини" и вярваме, че това е истина. Но в действителност може да е трик, който да ви накара да закупите тази храна. Продуктите могат да съдържат консерванти, да имат високо съдържание на фруктоза и натрий, дори да има тези надписи на опаковката. Проверявайте тези съставки на етикетите. 

4. Пренебрегвайте атрактивните цветове върху опаковките 

Оказва се, че цветът на продукта може да повлияе на представата ни за него. Например, ако е зелен, по-вероятно е да мислим, че е полезна храна. Опитайте се да игнорирате цветовете и се концентрирайте върху съставките. Ако видите списък с добавени аромати и консерванти, вероятността продуктът да бъде органичен е по-малък.

5. Не е достатъчно да видите "многозърнест" на хляба 

Ако върху опаковката е написано "пшеничен хляб" или "многозърнест хляб", по-добре е да продължите да търсите други опции. Зърната могат да бъдат просто рафинирани и повечето от тях губят 78% от своите здравословни фибри, витамини и минерали по време на процеса на смилане. Можете да сте сигурни, че многозърнестият хляб е добър само когато го приготвите сами.

6. Ако върху опаковката е написано "без добавена захар", това не означава, че продуктът е без захар, може да съдържа естествени захари

Когато купувате сок може да пише "без добавена захар", но това не означава, че сокът е без захар. Плодовете съдържат естествени захари, така че не се заблуждавайте. 

7. Проверявайте текстурата на говеждото месо, преди да го купите

Първо вижте цвета. Прясното говеждо месо трябва да има ивици от бяла мазнина. Не се страхувайте да помолите месаря да ви го покаже. Ако има някакъв сив или кафяв цвят, не го взимайте. Говеждото не трябва да бъде лепкаво. 

8. Проверете дали кожата на пилето е прозрачна 

Ако кожата е сива или прозрачна, това означава, че местото не е прясно. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay