Няколко храни, които не бива да замразявате

Няколко храни, които не бива да замразявате

След обявяването на извънредно положение, започна най-лудото пазаруване в историята. Трайните храни, като боб, леща, ориз, макаронени изделия, консерви и т.н. изчезнаха от рафтовете на магазините буквално за часове. До някаква степен е нормално хората да се запасят с храна в такава ситуация, но повечето изпаднаха в ненужна истерия. Добре е във всеки дом да има храна за няколко дни напред и вероятно повече от вас са напълнили фризери си с различни продукти. И въпреки че почти всяка храна може да бъде замразена, има такива, които не бива да замразявате. 

Ето няколко храни, които не бива да слагате във фризера: 

1. Краставици

Няколко храни, които не бива да замразявате

Воднистите зеленчуци, като краставиците, не бива да бъдат замразявани, защото след размразяването, стават буквално на каша. Просто сложете краставиците на хладно място и ще бъдат свежи поне няколко дни. 

2. Портокали 

Няколко храни, които не бива да замразявате

Тъй като през този сезон, най-популярните плодове са цитрусите, вероятно се изкушавате да се запасите с такива, тъй като са богати на витамини. Имайте предвид обаче, че не можете да ги замразите. Причината е същата, като при краставиците. 

3. Пържени храни 


Не замразявайте пилешки крилца или други вече изпържени храни. След като ги размразите ще приличат на мокра каша. По-добре замразете крилцата или бутчетата сурови и ги изпържете преди да ги консумирате. 

4. Мляко

Няколко храни, които не бива да замразявате

Не е препоръчително да замразявате млякото. То ще стане на бучки и е наистина неприятно. Все пак, ако ще го използвате за готвене, може би е добра идея, но го размразете бавно- като го извадите от фризера, го сложете в хладилника за един ден. 

5. Яйца 

Няколко храни, които не бива да замразявате

В никакъв случай не замразявайте яйца. По този начин може да се развият бактерии в тях. Яйцата могат да стоят в хладилника няколко месеца, така че не е необходимо да ги замразявате. 

6. Авокадо


Текстурата на авокадото е кремообразна, ако го замразите, забравете за тази кремообразна текстура. 

7. Билки и подправки

Няколко храни, които не бива да замразявате

След като замразите билки и подправки, като копър, магданоз, босилек и т.н., те ще загубят аромата си.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay