Печени моркови с чесън и пармезан

Тази рецепта ще ви накара да се замислите защо не печете моркови по-често. Когато се пекат, вкусът им се концентрира и подслажда. Съчетайте го с обилни количества пармезан и малко лимон и ще получите супер неустоимо ястие, което всъщност може да се сервира и като гарнитура. 

Трикът в тази рецепта е добавянето на пармезана на два етапа. Първо, трябва да поръсите морковите с малко сирене точно преди печене, така че да се разтопи. След това, след като морковите са извадени от фурната, ще добавите малко лимонов сок, малко пресен магданоз и още пармезан.

Ето как да приготвите тези вкусни печени моркови: 

Необходими продукти:

1 кг моркови

3 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

3/4 ч. настърган пармезан

сол и черен пипер

2 с.л. лимонов сок

2 с.л. нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 200 градуса. 

Измийте и нарежете морковите на ленти (като пържени картофи).

Сложете хартия за печене в една тава и разпръснете нарязаните моркови. 

Поръсете ги със зехтин, накълцания чесън, малко сол и черен пипер, както и половината от пармезана.

Печете морковите 25-30 минути, след което поръсете с лимоновия сок, останалия пармезан и пресния магданоз.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay