Еър фрайърът се превърна в един от най-популярните кухненски уреди в последните месеци. Вече почти няма домакинство, което да няма такъв уред. Идеята на еър фрайъра е да приготвя храна, доближаваща се до пържената, обаче без да се използва почти никаква мазнина. Освен това може да се използва за печене на различни неща- от пържоли до кексове и крем карамел.
Това е един от най-мултифункционалните уреди, изобретявани някога и е изключително подходящ за приготвяне на бърза вечеря, което е изключително ценно в забързаното ежедневие, което имаме.
Както вече споменахме, освен за приготвяне на здравословни "пържени" картофки, уредът може да се използва и за печене на месо. Вижте как да приготвите вкусни пуешки гърди с билки и чесън:
Необходими продукти:
1 кг пуешки гърди
сол и черен пипер
5 с.л. масло
3 скилидки чесън
1 ч.л. мащерка
1 ч.л. розмарин
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете пуешките гърди.
Поръсете ги и от двете страни със сол и черен пипер.
В малка купа комбинирайте разтопеното масло, накълцания чесън, мащерката и розмарина.
Намажете пуешките гърди с тази смес.
Сложете ги в кошницата на еър фрайъра, с кожата нагоре, включете уреда на 190 градуса и оставете да се готви около 40 минути, като на 20-тата минута трябва да обърнете месото.
Можете да сервирате пуешките гърди със задушени картофи, задушени зеленчуци или свежа салата.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
1 | 0 |