Пуешки гърди с билки и чесън, приготвени на еър фрайър

Еър фрайърът се превърна в един от най-популярните кухненски уреди в последните месеци. Вече почти няма домакинство, което да няма такъв уред. Идеята на еър фрайъра е да приготвя храна, доближаваща се до пържената, обаче без да се използва почти никаква мазнина. Освен това може да се използва за печене на различни неща- от пържоли до кексове и крем карамел. 

Това е един от най-мултифункционалните уреди, изобретявани някога и е изключително подходящ за приготвяне на бърза вечеря, което е изключително ценно в забързаното ежедневие, което имаме. 

Както вече споменахме, освен за приготвяне на здравословни "пържени" картофки, уредът може да се използва и за печене на месо. Вижте как да приготвите вкусни пуешки гърди с билки и чесън: 

Необходими продукти: 

1 кг пуешки гърди

сол и черен пипер

5 с.л. масло

3 скилидки чесън

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. розмарин

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете пуешките гърди. 

Поръсете ги и от двете страни със сол и черен пипер. 

В малка купа комбинирайте разтопеното масло, накълцания чесън, мащерката и розмарина. 

Намажете пуешките гърди с тази смес. 

Сложете ги в кошницата на еър фрайъра, с кожата нагоре, включете уреда на 190 градуса и оставете да се готви около 40 минути, като на 20-тата минута трябва да обърнете месото. 

Можете да сервирате пуешките гърди със задушени картофи, задушени зеленчуци или свежа салата.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay