Сочен хляб с тиквички

Обожаваме тиквички, но досега не се бяхме сещали да ги приготвим под формата на хляб. Време е и вие да изпробвате тази рецепта, с която ще получите сочно и ароматно печиво, което е идеално за края на лятото и началото на есента, когато на пазара все още има свежи тиквички!

Необходими продукти:

3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. сода бикарбонат

1 ч.л. бакпулвер

1 с.л. смляна канела

3 яйца

1 ч.ч. олио

2 ¼ ч.ч. бяла захар

3 с.л. ванилов екстракт

2 ч.ч. настъргани тиквички

1 ч.ч. смлени орехи

Начин на приготвяне:

Намажете и набрашнете две тави с размери 20 x 10 см. Загрейте фурната до 165 градуса. Пресейте заедно брашното, солта, бакпулвера, содата и канелата в купа.

Разбийте заедно яйцата, олиото, ванилията и захарта в голяма купа. Добавете пресетите съставки към кремообразната смес и разбийте добре. Настържете тиквичките и леко ги отцедете. Не отнемайте цялата влага от тях, тъй като чрез нея хлябът ще стане по-сочен.

Разбъркайте тиквичките и ядките, докато се смесят добре. Изсипете тестото в подготвените тави.
Печете от 40 до 60 минути или докато клечката, забодена в центъра на хляба, излезе чиста. Охладете върху решетка за 20 минути.

Извадете хляба от тигана и го охладете напълно.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay