Фритата с картофи, бекон и фета

Тази фритата е достатъчно хранителна, за да я хапвате както за закуска, така и за обяд или вечеря. Рецептата, която ще ви предложим е за 3-4 порции. 

Необходими продукти:

600 грама картофи

2 с. л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

3-4 филийки бекон, нарязан на ситно

4-5 стръка зелен лук, нарязан на ситно

500 грама натрошено сирене фета

5 яйца

2 с. л. мляко

1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете хартия за печене в една тава. 

Настържете картофите и ги сложете върху харията за печене. Поръсете със зехтин. Поръсете със сол и черен пипер. Разпределете равномерно картофите в тавата и печете около 30-35 минути, като ги разбърквате от време на време. 

Когато омекнат ги извадете и ги оставете да се охладят малко, като не изключвате фурната. 

Докато картофите се охлаждат, запържете леко бекона. 

Добавете картофите при бекона, разбъркайте и добавете сиренето фета и зеления лук. 

Разбийте яйцата с млякото и малко сол и залейте сместа от картофи, бекон и лук. 

Сложете алуминиево фолио и печете около 15 минути. След това махнете фолиото и печете още 15 минути. 

Сервирайте топло.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay