Яхния с нахут

Яхния с нахут

Тази яхния е изключително проста, но точно в това е чарът й. Комбинацията от лук, чесън и домати (в две форми) се съчетава с леко подправената интензивност на кимион, кориандър и най-важното, качествен пушен червен пипер.

Необходими продукти:

3 с. л. зехтин

1/2 глава лук, нарязан

6 скилидки чесън, накълцан

сол

1 ч. л. червен пипер

1 ч. л. черен пипер

1 ч. л. кимион

1 ч. л. кориандър

2 с. л. доматена паста

150 грама спанак

2 консерви нахут, изцеден

2 консерви домати

1 с. л. захар

1 ч. пилешки бульон

нарязан магданоз 

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера на умерен огън загрейте 2 супени лъжици зехтин. Добавете лука, чесъна и 1 чаена лъжичка сол и гответе до леко златисто, около 5 минути. Добавете червен пипер, черен пипер, кимион и кориандър и разбъркайте. Добавете и доматеното пюре и разбъркайте. 

Добавете останалата 1 супена лъжица зехтин. Добавете спанака и гответе 1 минута. Добавете нахута, доматите, захарта и бульона и подправете със сол. Оставете да къкри. Покрийте и намалете огъня, след това оставете да къкри около 15 минути.

Отстранете капака и продължете да готвите, като бъркате, докато се постигне желаната консистенция.

Поръсете с магданоз преди сервиране.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay