11 храни, които ни държат сити по-дълго

Ето кои храни засищат повече

11 храни, които ни държат сити по-дълго

Всеки знае, че е най-добре да има 3-5 хранения на ден, разделени на малки порции. Но благодарение на строги графици, бизнес пътувания и други обстоятелства, малко от нас могат да следват този съвет.

Опитахме тези храни и можем да ви уверим, че те ще ви помогнат да се чувствате сити за по-дълго време. Яжте някой от тях за закуска и се пригответе да завладеете света.

1. Паста с песто

Не е много обичайно да закусваме с паста, но всъщност може да ви спести гладуване по време на натоварения ден. Пълнозърнестата паста е богата на въглехидрати с бавно усвояване, така че може да ви даде енергия за целия ден. Сиренето и кедровите ядки усилват ефекта.

2. Фалафели

Нищо чудно, че фалафелът се е превърнал в една от най-популярните храни сред вегетарианците. Пърженият нахут доставя протеини, които ви карат да се чувствате по-сити. Просто не можете да кажете "не" на тази вкусна комбинация от хляб, сочни зеленчуци и пикантен сос!

3. Картофи

Решихме да включим картофите в списъка, не само заради самите картофи, а и заради тяхната обелка. Тя съдържа препоръчителния дневен прием на цинк, желязо, магнезий и полизахариди. Въпреки това, печените картофи се считат за тежко ястие, така че не го яжте прекалено често.

4. Кексчета

Добра новина за всички, които обичат сладко. Някои видове десерти могат да ви помогнат да контролирате глада. Например шоколадовите кексчета ви карат да се чувствате сити по-дълго.

5. Пресни десерти от малини

Всеки десерт с малини може да ви държи сити най-малко 5-6 часа. Малините са магически плодове. Благодарение на високото съдържание на фибри, малините дават усещане за ситост, а витамин C подпомага синтеза на протеини, отговорни за изгарянето на мазнини.

6. Морски водорасли

Друг хранителен продукт, който ви помага да се справите с глада и да загубите няколко килограма по едно и също време. Водораслите съдържат фибри, които забавят храносмилането и по този начин ви карат да се чувствате сити.

7. Пуканки

Учените наскоро откриха доказателства, че пуканките всъщност са добри за вашето здраве. Тази нискокалорична закуска съдържа много антиканцерогени и намалява глада за по-дълго време. Сега можете да ядете колкото пуканки пожелаете!

8. Сандвичи с козе сирене

Мекото козе сирене съдържа много линолова киселина, която води до бързо и продължително чувство на пълнота. Козе сирене също съдържа минимално количество сол, което помага да се избегне дехидратация. В комбинация с парче хляб този хранителен продукт се превръща в сладка и здравословна закуска.

9. Чили сос

Заслужава си да споменем, че всички люти подправки, добавени към вашето ястие, ще ви помогнат да намалите апетита си. Известният чили сос е абсолютен рекордьор: не само намалява глада, но и изгаря мазнините. Така че колкото по-люто, толкова по-добре. Само не забравяйте да пиете вода.

10. Кедрови ядки

Кедровите ядки съдържат аминокиселини, въглехидрати, манган, мед, цинк, кобалт, йод и витамини А, Е и К. Ако след закуска все още се страхувате, че гладът скоро ще се върне, вземете няколко кедрови ядки с вас. Няколко ядки ще ви помогнат да забравите храната за няколко часа.

11. Бонус! Силно, черно кафе

Чаша кафе ще завърши перфектно някоя от горепосочените храни. Черното кафе без захар и мляко съдържа антиоксиданти, които притъпяват глада. Опитайте да добавите канела, тя също намалява апетита.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay