7 закуски, които не са толкова здравословни, колкото мислим

Живеем в заблуда

7 закуски, които не са толкова здравословни, колкото мислим

Не всичко, което сме свикнали да мислим за здравословно, наистина е така.  Закуската е най-важното ядене за деня. Тя дава енергия за целия ден. Пропускането на закуската не е особено разумен избор. Може да доведе до различни заболявания. Оказва се, че не всичко, което мислим, че е здравословно наистина е. Ето 7 неща, които сме смятали за здравословни, но всъщност не са.

1. Гранола

Гранолата е невероятно здравословна, нали? Разбира се. На теория. Готовата гранола съдържа захар и наситени мазнини, което означава, че не е толкова здравословна, колкото смятаме. Няма за какво да се притеснявате, тъй като можете лесно да приготвите мюсли вкъщи. Просто смесете зърнени храни, ядки, кокосови стърготини, канела и мед, печете до златисто и готово.

2. Без мазнини е по-добре

Това е мит. Нискомаслените млечни храни компенсират липсата на мазнини с добавки, за да запазят вкуса и аромата на пълномаслени продукти. В допълнение, нискомаслените млечни продукти се отразяват отрицателно на метаболитни процеси.

3. Пренебрегваме протеините

Ако след закуска сте още гладни, помислете да включите храни, богати на протеини. Например яйцата са страхотна опция, а и могат да се приготвят по много и различни начини. Ако не обичате яйца, опитайте да ядете мюсли с кисело мляко.

4. Само белтък вместо цяло яйце

В белтъкът се съдържат малко мазнини, следователно има малко калории. Да, но в жълтъка се съдържат всички полезни вещества- желязо, витамин В, витамин D. Въпреки това, високото съдържание на мазнини в жълтъка ражда митът, че жълтълът повишава холестерола. Чувствайте се свободни да ядете яйца за закуска.

5. Портокалов сок

Портокаловият сок ви звучи като една много здравословна опция за закуска, но истината е, че соковете често съдържат захар, така че е много по-добре да ядете плодове, вместо да пиете сок. Един свеж плод съдържа достатъчно количество фибри и витамини. Също така може да опитате да си направите сок сами. Ябълка, морков, целина и джинджифил е страхотна комбинация.

6. Мюсли бар

Повечето мюсли барове са пълни със захар и наситени мазнини, а не съдържат никакви протеини. Обикновено прибягваме към тях, защото нямаме време да приготвим друга закуска, но ако отделяме по 10 минути вечер, всичко ще бъде наред.

7. Закуска в джижение

Времето е от съществено значение, когато говорим за здравословна закуска. Закуската в движение ни лишава от необходимите вещества и оставаме гладни. Важно е да се храним бавно и спокойно, за да бъде здравословна закуската.


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay