Ядете и огладнявате

Храните, които ви карат да искате още и още

Ядете и огладнявате

Свикнали сме да приемаме храната като средство за задоволяване на апетита, каквото всъщност е предназначението ѝ. Само че има вкусотии, които вместо да ни заситят, ни карат да се чувстваме по-гладни.

Най-здравословните храни са и най-засищащи, а това трябва да е сериозен повод за задоволство на хората, които се борят с надномерното тегло и ценят здравето си.

Сладкиши и печени изделия

Сладки и изкушаващи, тези храни ще повишат не само кръвната ни захар, но и калориите. В същото време няма да ни заситят, а хранителните вещества, които ще ни предоставят, ще бъдат съвсем малко.

Дъвка

Дъвката може и да поддържа зъбите ни чисти, но определено полезните ѝ действия се ограничават дотам. Докато дъвчем, ние отделяме слюнка и мозъкът получава сигнал, че се храним. А тъй като това не се случва, ние само произвеждаме стомашни сокове, които стимулират чувството на глад.

Замразена храна

Замразените храни са съвременно удобство, което спасява не един и двама души от гладна смърт. Хипотетично. Мятаме пакетчето за минута в микровълновата и си имаме топла вечеря. Само че това е единственото ѝ предимство. Обработването отнема голям брой хранителни вещества, чиято функция е изключително полезна за тялото.

Пържени картофки

Любимата храна на малки и големи, чували сме за нея, че особено добре върви и с бира. Само че при пържене, калориите скачат многократно, за сметка на полезните съставки, които остават някъде в тигана или фритюрника. И докато си хапваме, не усещаме как за минути е изчезнала пълната чиния с вредните и хрупкави вкусотии. А ние все още се чувстваме гладни.

46 3
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay