Вегетарианска лазаня

Вегетарианска лазаня

Кой е казал, че в лазанята трябва да има месо? Ето една рецепта за изключително вкусна вегетарианска лазаня:

Необходими продукти:

2 ч. рикота

3 ч. настъргана моцарела

1 ч. пармезан

2 ч. л. универсална зеленчукова подправка

1 яйце, разбито

4 ч. консервирани домати

1 пакет кори за лазаня

босилек

магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. 

Вземете една купа и добавете рикотата, моцарелата, памерзана, универсалната подправка, яйцето и разбъркайте. 

Вземете тавата, в която ще правите лазанята и я намажете с мазнина. Сложете дебел слой домати на дъното. След това наредете кори, отново слой домати и слой от сместа със сирената. Повторете това, докато корите свършат. Трябва да завършите със доматен сос. Отгоре поръсете с една чаша моцарела.

Печете лазанята около 35 минути. 

Поръсете с босилек и магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay