Вкусна агнешка яхния

Агнешката яхния е вкусно ястие, което е изключително подходящо за студените зимни дни. Приготвя се за около 2 часа, а ще имате храна за няколко дни. Ароматният бульон и крехкото агнешко правят яхнията невероятна. Ето как да я приготвите:

Необходими продукти:

1 с.л. олио

1 кг агнешко месо

1 глава лук 

2 моркова

2 стръка целина

сол и черен пипер

3 скилидки чесън

1/4 ч. доматена паста

1 ч.л. кимион

1 ч.л. червен пипер

6 ч. агнешки бульон

1 ч. червено вино

1 с.л. сос Уорчестър

3 стръкчета розмарин

2 дафинови листа

1 кг картофи

1/4 ч. магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете нарязаното на парчета агнешко месо и запържете за около 10 минути.

Прехвърлете месото в чиния.

Добавете нарязаните на ситно лук, моркови и целина. Подправете със сол и черен пипер и задушете за няколко минути. 

Добавете чесъна, доматеното пюре, кимиона и червения пипер. Гответе около 2-3 минутки.

Върнете месото в тенджерата, добавете бульона и виното, соса Уорчестър, розмарина и дафиновите листа.

Оставете да заври, след което намалете котлона и оставете да къкри около 30 минути.

Добавете нарязаните на едро картофи и гответе още 30 минути, до пълно сготвяне на всички съставки. 

Извадете стръкчетата розмарин и дафиновите листа, добавете пресен магданоз и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay