Ньоки с четири сирена

Ньоки с четири сирена

Ньоките са храна от италианската кухня. Те представляват малки хапки от "тесто", приготвено от картофи. Днес ще ви представим рецепта за ньоки с четири сирена:

Необходими продукти:

3 с. л. масло

2 скилидки чесън, накълцани

3 с. л. брашно

1 ч. пилешки бульон

3/4 ч. сметана за готвене

сол

черен пипер

1/2 ч. настъргана моцарела

1/2 ч. настърган пармезан

1/3 ч. настъргано сирене Асиаго

1/3 ч. настъргано сирене Проволоне

500 грама ньоки

2 с. л. босилек

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса и намажете една тавичка с масло.

В голям съд, на котлона, разтопете маслото. Добавете чесъна и го оставете за около 1 минута. Добавете брашното, като бъркате постоянно. Добавете бульона и сметаната. Подправете със сол и черен пипер.

Оставете сместа да заври и след това добавете по 1/3 чаша от всяко сирене. Махнете тенджерата от котлона.

Изсипете ньоките в подготвената тава и ги залейте с готовата смес. Отгоре поръсете с останалите сирена и още сол и черен пипер.

Печете около 30 минути.

Поръсете с босилек и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay