Паста от Тоскана с пиле и сметана

Паста от Тоскана с пиле и сметана

Какъв би бил животът без една кремообразна, ароматна паста? Днес се пренасяме в Тоскана, за да приготвим спагети с пиле, спанак и сметана, от която ще си оближете пръстите.

Необходими продукти:

500 г спагети

1 с.л. зехтин

3 пилешки гърди без кост и кожа

Сол

Прясно смлян черен пипер

6 резена бекон

2 скилидки чесън

2 ч.ч. домати на кубчета (пресни или от консерва)

Малко бейби спанак

1/2 ч.ч. готварска сметана от животински произход

1/3 ч.ч. прясно настърган пармезан

Прясно накъсан босилек, за гарнитура

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с подсолена вряща вода сварете спагетите според указанията на опаковката, докато станат ал денте. Отцедете, като запазите една чаша вода от пастата.Междувременно в голям тиган на среден огън загрейте мазнината. Подправете пилето със сол и черен пипер и гответе, докато стане златисто и вече не е розово отвътре за около 8 минути от всяка страна. Оставете да почине 10 минути, след което нарежете на ситно.

Междувременно, в същия тиган, запържете бекона на среден огън, докато стане хрупкав. Отцедете върху покрита с хартиена кърпа чиния, след което нарежете. Изсипете половината мазнина от тигана. Добавете чесън, домати и спанак в тигана и гответе на среден огън, докато омекнат. Подправете със сол и черен пипер, след това добавете сметаната, пармезана и 1/2 чаша вода от пастата. Оставете да къкри 5 минути.

Добавете сварената паста и разбъркайте, докато се покрие напълно, след това добавете пилето и бекона и разбъркайте, докато се комбинират. Гарнирайте с босилек преди сервиране.

Приятен апетит!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay