Примерно меню за коледната вечеря

Какви ястия да приготвите за Коледа?

Примерно меню за коледната вечеря

Днес е най-светлия християнски празник. Традиционно всяко семейство се събира, приготвя се коледна вечеря, разменят се подаръци и много усмивки. Всяко семейство има своите традиции по отношение на ястията, часът на вечерята, подаръците и т.н. Но все пак ние ще ви предложим едно примерно меню за коледната вечеря. Ако още нямате идеи какво да сготвите за довечера, вземете някои от нашите. Менюто е съставено от най-традиционните коледни ястия, за да бъде по вкуса на всеки.

Салата:

1 вариант: Картофена салата

Хората, които не обичат картофи са единици, така че картофената салата е един идеален вариант за семейната вечеря. Приготвя се изключително лесно и бързо. Така ще имате достатъчно време да приготвите и основното ястие.

2 вариант: Снежанка

Снежанката е салата, на която много семейства залагат на Коледа. Можете да я купите от магазина или да я приготвите вкъщи. Снежанката може да бъде сервирана по много интересни начини, например на топки, за да наподобява снежни топки.

Предястие:

Вкусно коледно дърво

Това е едно интересно предястие, приготвено от тесто и сирене. То има формата на коледна елха и едва ли има по-подходящо време да го приготвите от Коледа.

Вижте рецептата ТУК

Основно:

1 вариант: Капама

 Капамата е пищно зимно ястие, приготвено с много и различни видове месо, богато на вкус и аромати. Капама е типично зимно ястие, подходящо за Коледа, тъй като основна съставна част от рецептата за капама е киселото зеле. Имате свободата да сложите всякакво месо, наденички и колбаси. Импровизирайте!

2 вариант: Свински пържоли

Свинските пържоли са много универсално ястие. Предлагаме ви и тях, тъй като капамата съдържа кисело зеле, което не всеки яде. При свинските пържоли обаче няма да имате този проблем. Приготвят се много лесно. Просто измивате месото, слагате го във фурната и започвате приготовлението на десерта, например. Можете да направите всякаква гарнитура- ориз със зеленчуци, задушени картофи, кисели краставички, туршия или каквото друго пожелаете.

Десерт:

1 вариант: Баница с тиква или ябълки

Няма как Коледа да мине без баница. Затова може да приготвите или баница с тиква или баница с ябълки. И двете са типично коледни десерти.

2 вариант: Кекс или торта

Ако искате да заложите на нещо не чак толкова традиционни, пригответе торта или кекс. Добавете традиционните коледни аромати- канела и портокалова кора и вашият десерт веднага става коледен.

И не на последно място, коледната пита. Тъй като приготвяте пита за най-хубавия празник, проявете малко креативност. Може да украсите питата, като изрежете различни коледни форми от тесто и ги сложите отгоре.

Добър апетит и весела Коледа! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

5 4
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay